Slægtens historie og historier i ord og billeder


NIELS VAGN ANDERSEN, MIN FARS SIDE AF SLÆGTEN

My Image

NIELS VAGN

Min far var yngste barn af en flok på fire. Hans far stammede fra Odense og hans Mor fra København, og de levede det meste af deres liv sammen i København på hhv. Nørrebro og Østerbro. Niels Vagn boede i København i ca. halvdelen af sit liv, og den anden halvdel indtog han Faaborg på Fyn, hvor han levede sammen med Alice på Damtoften. Han døde i 2007 i Faaborg.


ARKIV NIELS SIDE

Stacks Image 14869

Niels Vagn Andersen:

Niels Vagn blev født i dette hus den 12. maj 1929. Adressen er Guldbergsgade 78, 1. sal tv. Han gik i skole i Guldbergsskolen der ligger ganske tæt på og er nabo til Simeons Kirken hvor han blev døbt.

Niels’ forældre, Edvina Fransiska Olsen og Scharles Emanuel Oswald Andersen:

Edvina Fransiska og Scharles Emanuel Oswald bliver viet i Luther Kirke på Østerbro i København den 29. juni 1919, efter der har været lyst over dem 4 gange i løbet af Juni måned. De bor, på dette tidspunkt, begge i København - Edvina i Nordre Frihavnsgade og Scharles på Æblevej på Bellahøj.


Niels’ Mors forældre, Olga Hansine Larsen og Niels Olsen

De blev gift i Skt. Stefans kirke på Nørrebro i København den 11. maj 1898. De kom begge fra hårdt skæbnerante familier. Men de hårde betingelser i deres barndom har tilsyneladende styrket dem begge, for på trods af den hårde start får de et langt og godt liv med 3 børn der alle kommer godt i vej. De var gift i 35 år.

Niels’ Mormors forældre, Ellen Marie Jensen og Hans Larsen

De blev gift i Skt. Johannes kirken på Nørrebro i København i 1869 - formentligt i december måned ...

Niels’ Morfars forældre, Caroline Amalie Kaufmann og Niels Olsen

De blev gift i Trinitatis kirken i København den 14. februar 1865. De får sammen 5 børn, som alle tilsyneladende kommer godt i vej, men familien skal stå grueligt meget igennem inden de når så langt. Dette er historien om er ægteskab der tilsyneladende ikke ville dø ...


NIels’ Fars forældre, Anne Marie Jensen og Jens Andersen

Jens Andersen var en iværksætter, som fik opbygget en stor og sund virksomhed i København. Jens og Ane Marie blev gift i Odense domkirke (Skt. Knuds) den 16. november 1892, og de fik i alt 6 børn, hvoraf to døde i vuggen. Jens døde desværre relativt ung af lungebetændelse.

Niels’ Farmors forældre, Ane Cathrine Jensdatter og ukendt barnefader (Morten Rasmussen)

Ane Cathrine blev føst i Skovby på Fyn den 22. marts 1827 ...

Niels’ Farfars forældre, Maren Jensen Serup og Hans Andersen

De blev gift i Særslev kirke på Fyn den 28. november 1860 ...Peter Kroman ©