Slægtens historie og historier i ord og billeder


INGE HANSEN, MIN MORS SIDE AF SLÆGTEN

My Image

INGE HANSEN

Inge er fra landet, men ender med at blive en rigtig ærke-københavner. Hun bor i København fra hun er 24 år til hun dør som næsten 80 årig, med en afstikker til Roskilde i en kortere periode.
Inge var en smule overfølsom for det at bo på landet, hvilket der sikkert er gode grunde til.


ARKIV INGES SIDE

Stacks Image 14850

Inge Hansen:

Inge Hansen blev født i dette hus. Billedet er fra ca. 1909, og viser hendes far og nogle af hans søskende samt hans mor.
Huset ligger i Glostrup, Egebjerg hvilket var, og stadig er, langt ude på landet i Odsherred. Det var fra dette miljø hun “flygtede” i 1951 for at blive gift med min Far.

Inges forældre, Anna Valborg Larsen og Georg Hansen:

Valborg og Georg er viet i kirken på Sjællands Odde i 1926. Kirken er bl.a. berømt for sine mange søhelte og krigsmænd. Og for at N.F.S Grundtvigs fader var præst heri 1766 -1776. Men kirken er også meget betydende i min slægt. Den har dannet rammen om mange dåbshandlinger, konfirmationer, bryllupper og begravelser blandt anerne på min mors side.

Stacks Image 14665

De fem udvandrede brødre:

Dette er historien om 5 af Georgs brødre der alle valgte at udvandre til USA i årene fra 1911 til 1916. De udvandrede hver for sig, men det skal vise sig at de gennem livet får en del med hinanden at gøre på kryds og tværs. De fleste af dem boede i Yellow Medicine county i Minnesote, hvor de virkede som farmere


Stacks Image 14836

Inges Mors forældre, Anna Katrine Sophie Larsen og ingen barnefader

Anna Kristine Sophie har levet hele sit liv på Sjællands Odde, og fra ca. 1921 til sin død omkring 1965, på denne Ejendom (matr. 9c Yderby) som er bygget i 1870 og overtaget af Lars Peter Larsen i 1921. Det er omtrent samme tidspunkt Anna Kristine Sophie og Lars Peter bliver gift og får deres søn Niels Poul.

Stacks Image 14840

Inges Mormors forældre, Ane Sørensdatter og Niels Larsen

Ane og Niels havde et meget kort, men særdeles begivenhedsrigt og produktivt ægteskab. De blev gift i april 1872 i Odden kirke, og Niels kom ulykkeligt af dage allerede i oktober 1883.
Ane giftede sig aldrig igen, men levede som enke og klarede sig meget flot og dygtigt, en stor børneflok til trods.

Stacks Image 14842

Inges Morfars forældre, ikke kendte

Da der ingen udlagt barnefader findes til Anna Valborg, findes forældrene heller ikke.
Så der er ingen historier om dem i denne slægts historiebøger.


Stacks Image 14844

Inges Fars forældre, Cæcilie Margrethe Cristiane Christiansdatter og Hans Hansen

Hans og Cæcilie blev viet i Egebjerg kirke den 18. juli 1884. De kom begge fra jævne kår, men de skabte sammen en stor, sund og meget interessant familie med 10 børn hvoraf kun en døde som barn.

Stacks Image 14846

Inges Farmors forældre, Anne Kirstine Pedersdatter og Niels Christian Christianssøn

Ane Kristine og NIels Christian var nok de mest “ægte Egebjergere” i familien. De var begge født, konfirmeret, viet, og døde i Egebjerg, og alle deres børn blev født i Egebjerg. Egebjerg, nærmere bestemt Abildøre, var stedet hvor deres respektive liv, og deres lange ægteskab udspillede sig.

Inges Farfars forældre, Ane Margrethe Frederiksdatter og udlagt barnefader Hans Larsen

Ane Margrethe Fredeiksdatter er født i Høve i Odsherred, hvor hendes far Frederik Hansen var møllersvend på Høve Mølle da hun blev født.
Ane Margrethe levede det meste af sit live i Højby, hvor hun fik et barn uden for ægteskab, Hans Hansen, som er min ane.Peter Kroman ©