Slægtens historier i ord og billeder Alle rettigheder forbeholdesOM PETER KROMANS SLÆGT

Generelt om slægten og disse sider


Dette er historier om en slægt der består af bønder, arbejdere, daglejere, fiskere, erhvervsdrivende, husmænd, jordlodsejere, masser af børn, stærke kvinder, seje mænd, svage mænd og ditto kvinder. I det hele taget historier der handler om mennesker. Almindelige mennesker der alle, og hver især, har en skæbne og et livsforløb der i sig selv indeholder interessante historier der er værd at fortælle.

Det er vigtigt for mig, at gøre læseren opmærksom på, at alle historier på disse sider er under stadig opbygning, og derfor sikkert aldrig vil blive helt færdige. Ligesom der til stadighed vil mangle både detaljer i historierne, og historier i det hele taget.

Det er også vigtigt at sige, at jeg på ingen måde med disse historier gør krav på at kende en endegyldig sandhed, og at det er den alene jeg formidler her. Sandheden er jo en relativ størrelse, og historierne her på siderne, er det bedste bud på min sandhed da jeg skrev det. Men historierne er som sagt dynamiske, og alle relevante informationer, der måtte komme mig i hænde, vil blive indarbejdet i historierne undervejs.

Møder du, undervejs i din historielæsning, et ord eller en sætning der ser sådan her ud, betyder det, at der er et link til noget supplerende information om emnet. Klik på linket, og klik på Retur i øverste højre hjørne på den nye side, når du vil retur til den side du kom fra. Links til eksterne sider åbnes i et nyt vindue, eller i en ny fane.

Det er mit håb at du vil finde fornøjelse i at læse historierne.

Kig evt. også ind, og tilmed dig gerne, på vores genealogi gruppe Genealogisk forum på Facebook.

Stacks Image 650

Fortælleren ca. anno 1959


Her vises slægtstræet med de seneste 5 led i slægten i lige linie set ud fra fortælleres perspektiv. Det er personerne her, og mange flere, du vil kunne finde historier om på disse sider.

Du kan se meget mere i slægtstræet hvis du klikker på billedet.


Kilder der har bidraget med information og bistand ifm tilblivelsen af dette web-site:
Odsherred Lokalarkiv og Billedarkiv og sydhavnshistorie.dk har venligt udlånt billeder og tekst til disse sider.
Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole har vemligt bidraget med Tidsskrift for Folkekulturen og dens Folk ne 2/84 og historierne om Georg Hansen og Valdemar Hansen (Rav i Gedebukken).
Statens Arkiver og specielt Arkivalier Online har bidraget med oplysninger vedr. folketællinger og kirkebogsopslag
Andelsforeningen Nyvang har bidraget med billeder og oplysninger
Minnesota Historical Society har bidraget med billeder fra Minnesota
Ancestry.com har bidraget med informationer om fødsel, vielse, militærtjeneste, folketællinger, statsborgerskab, og dødsfald
Familysearch.org har bidraget med tilsvarende oplysninger som Ancestry.com
Mange lokale arkiver og venlige mennesker har desuden bidraget med oplysninger.Peter Kroman ©