Lucie Emerence har sin helt egen spændende historie, og blev den tredje ægtefælle til Carl Georg Friedrich.
Lucie havde allerede væet gift to gange, da hun møder Carl Georg. Hendes første ægteskab var med Caspar Heinrich Kühl, der var brygger i Burg, og anden gang med Godsejeren og Borgeren i Burg på Fehmarn Johann Christian Haltermann, der blev født i Burg 26. februar 1761 og døde samme sted 28. oktober 1806.
Haltermann købte i 1789 efter proklamation Amtsmand og Landvogts Struve d. 8. august Staberhof, og gjorde den skyldfri af inspektør Petersen i Maribo på Lolland. Han solgte erhvervelsen igen i 1797. Ægteskabet mellem Haltermann og Lucia Emerentia Lafrentz fandt sted i Burg d. 6. januar 1806.
Lucia Emerentia var datter af landejendomsindehaveren i Albertsdorf Jacob Lafrentz og dennes hustru Anna Margarethe Wohlers eller Wohldern.
Ægteskabet mellem Lucie og Haltermann har altså været meget kort, og det må have været nødvendigt for Lucie at gifte sig igen. Lucie havde nemlig to børn fra det første ægteskab med Caspar Kühl, nemlig Margaretha Kühl og Matthias Kühl. Disse er formentligt bragt ind i ægteskabet med Carl Georg Friedrich med hvem hun fik yderligere 6 børn. Herudover fik hun i tilgift 5 andre børn med i købet fra ægtefællens tidligere ægteskaber.
Hvordan det hele har hængt sammen i hine tider er lidt svært at gennemskue.
Vi må formode, at CF og LE har mødt hinanden på Fehmarn, og de må have indgået ægteskab efter 28. oktober 1806 og sikkert inden d. 5. december 1808, hvor den førstefødte melder sin ankomst. Det første skud på stammen, er Louise Wilhelmine von Mylius. Hun bliver født i Burg på Fehmarn og det gør også det næste barn i denne familie, nemlig: Carl August, der fødes 8/1-1811. – Det er andet steds skrevet, at Carl August bliver opdraget af CF selv. Hvis det er korrekt, er det interessant at vide, hvor Carl August har opholdt sig i sit liv. Det kan være med til at bringe lys over skæbnen for hans ældre bror Johan Martin von Mylius, der var søn af Anna Margretha Stubbe.
Familien rykkede efter de to første fødsler til København. Her fødes i Frederiks Tyske Kirke Friedrich Ferdinand d. 26. september 1812, og efter denne fødsel går turen videre til Viborg i hvert fald for Lucies vedkommende.
Det ser ud til, at Viborg bliver omdrejningspunktet frem til i hvert fald 1823. Der fødes tre børn i Viborg i forholdsvis hastig rækkefølge:
Henriette Karoline von Mylius 20/3-1815 ViborgSofie Frederikke von Mylius17/2-1817 ViborgCharlotte Amalie von Mylius8/7-1818 Viborg
Det er værd at bemærke, at indimellem er der meget kort tid mellem fødslerne og på andre tidspunkter går der længere tid. Lucie var en forholdsvis ung kvinde, der er født i 1778, så hun er i den produktive alder, og viser jo også en række børn. At der er afstand mellem nogle af børnene kan tyde på, at Carl Georg simpelthen ikke har været til stede af forskellige årsager.
I Viborg får Lucie lov til at lægge både sin mand og sin yngste datter, Charlotte Amalie von Mylius i graven. Carl Georg bliver begravet fra Viborg Domkirke i 1821 og datteren må samme vej i 1823.
Lucie sidder enke i armod.
Formuen er tabt tidligere i forbindelse med statsbankerotten.
Alligevel må familien have haft en vis anseelse, der dokumenteres i forbindelse med fødsler efter bankerotten. Her er det kammerherrer og højtstående militære personligheder, der optræder som faddere til børnene.
På et tidspunkt vælger Lucie at fortrække til Flensburg, og her kommer hun til at bo i Grosse Strasse 44 sammen med børnene Henriette Karoline og Sofie Frederikke i en længere periode. Det fremgår af folketælling fra f.eks. i 1835 fra Flensburg, hvor familien bor i et hus i byen sammen med en række andre mennesker, herunder også nevøen Hermann Holgersen.
Hermann Holgersen er i familie med Holger Mathias Holgersen, der blev gift med Lucies datter Louise Wilhelmine von Mylius i 1828. Holger Mathias Holgersen var først Købmand i Flensburg og senere landmand i Lundsgård. Han var søn af Matthias Holgersen, der var Borger og kirkekassserer i Haderslev og denne hustru Christina Greissen.
Holger Holgersen og Louise Wilhelmine får sammen børnene Georg Hermann Matthias Holgersen, der blev Amtsforvalter i Holbæk i 1897, og Maria Holgersen, der fødtes i 1833 og levede i 1897 i Kloster i Ribe.
Udover Mylius beboerne i Grosse Strasse 44, er det også værd at hæfte sig ved, at Sophia Ottolina Amalia von Mylius, der var søster til Carl Georg Friedrich også i hvert fald omkring 1803 residerede i området omkring Flensburg, nemlig Dorf Mohrsee.
Sophia vaar født i Rendsburg 7. juli 1764. Hun blev gift med Johann Paul Usinger, der var Skovfoged i Poppenbrügge.
Byen Flensburg, der er meget langstrakt i forhold til udseendet af andre byer, er vist her i et snit fra 1863:
Alt i alt, har der været relationer, der har været betydende.
I 1837 afgår Lucie Emerence Lafrenz ved døden.
Hun bliver stedt til hvile i Flensburg i Skt. Nikolai Kirke. Døden indtræffer den 26. februar og begravelsen finder sted d. 4. marts.
I forbindelse med dødsfaldet er der foretaget skifte, hvor levende børn og børnebørn står sirligt noteret.
Begravelser i hine tider var klassedelt. Lucia fik en tredieklasses begravelse. Det var trods alt forholdsvis fornemt, idet der i alt var 5 niveauer at vælge mellem.
Udgiften til afholdelsen af begravelsen androg 4 rigsbankdalere og 38 skillinge.
Begravelsen af Lucie fandt sted i Afdeling III, som er afdelingen til venstre for II på plads nr. 1228. Den brede ende af planen er indgangen og grav nr. 1228 ligger, når man kommer ind på kirkegården helt vil venstre i række 11 af 52 rækker fra skellet mellem II og III i første tredjedel yderst til venstre ud mod gaden og det nuværende muesum i Flensburg.
Kirkegården i Flensburg blev taget i brug i 1813. Inden 1813 foregik begravelserne direkte på kirkegårdene ved de tre kirker i Flensborg.
Kirkegården eksisterer stadig, men der foregår dog ikke begravelser fra stedet, der er blevet fredet. Istedløverne har haft plads netop på denne kirkegård. Mange grave fra gammel tid er blevet bevaret. Det drejer sig om arvepladser og købte pladser, som er til dels bevarede. Der står også nogle gravsten tilbage, men de fleste er jævnet.
Kirkebog begravelser Skt. Nikolai Flensborg, 1837 nr. 19:Død 26. febr. , begr. 4. marts Lucia Emarentia Mylius Lucia Emarentia Mylius, en datter af afdøde hyreinderste Jacob Lafrenz i Albersdorf og hans hustru afdøde Margaretha født WohlersGift 1.ste gang med afdøde borger og brygger i Burg på Femern. Fra dette ægteskab er to børn i live1. Margaretha gift med købmanden her fra byen Stephan Hansen. Af ægteskab er følgende børnebørn af den afdøde:a) Lorenz Stephan Emilb) Julie Lucie Jacobinec) Friedrich Carl Hinrichd) Henriette Caroline Friederike Margarethe Hansen2. Matthias Kühl Matthias Kühl i Westermerkelsdorf på Femern, af dennes 1. ægteskab med Anna født Hachmann følgende børnebørn af den aføde:a) Emerentia; b) Dorothea; c) Jürgen Christian; d) Ernst Friedrich Kühl, Af sit 2. det ægteskab med Dorothea født (Puchelffs) følgende børnebørn af den hensovendea) Jürgen;b) Anna Louise;c) Friedrichd) Ferdinand Kühl For 2. den gang var hun gift med Johann Christian Auckermann af dette ægteskab er ingen børn for 3.die gang har hun været gift med afdøde Carl Georg Friedrich von MyliusObristlieutenant (i dag = oberstløjtnant= en temmelig høj rang) i 2. jyske Infanteriregiment, fra hvilket ægteskab børn og børnebørn til den afdøde:1. Lucia Wilhelmine Mylius, gift med Holger Matthias Holgersen, tidligere Købmand her fra byen. Nu landmand i Lundsgård per. Schottburg, deres børn er a) Hermann Georg Matthiasb) Maria Christine Louise Wilhelminec) Carl Friedrich Ernst Wilhelm Holgersen2. Carl August Mylius3. Friedrich Ferdinand Mylius4. Henriette Caroline Mylius5. Sophie Friederike Mylius Alder 59 år