My Image

Ejstrup Sø 11.10.2020


Ejstrup Sø 11.10.2020

Dagens vandring,

Dagens vandring,
Turen i dag gik, sammen med min gode ven Poul, til Ejstrup Sø ved Ejstrupholm.
Ejstrup Sø er en lille hedesø på omkring 48 ha (ca. 96 fodboldbaner), hvor der tidligere har været gravet brunkul.

Omgivelserne omkring Ejstrup Sø er fantastisk smukke. Her en å, Holtum Å, der løber rundt om en del af søen, og faktisk også igennem den, og der er skov, som vi i dag gerne ville fange i de flotte efterårsfarver.

Men her er også meget andet dejligt at nyde. Her græsser f. eks. skotsk langhornskvæg, som er et fantastisk skue. Mere om dem senere.

Her er smukke amerikanske egetræer, som til forskel for almindelige danske egetræer, har meget større blade og meget smukkere efterårsfarver.
Holtum Å’s gennemløb gennem søen kan også nydes i fuld drag. Det er meget smukt.

De smukke efterårsfarver er også begyndt at træde tydeligt frem i skoven omkring søen.

Undervejs rundt om søen møder vi mange mindre rislende bække. Og hele tiden er det skotske langhornskvæg nærværende. De har et meget roligt temperament, og de er meget nysgerrige. Det er imponerende, og meget fascinerende, at kvæg hvor en fuldvoksen tyr kan veje op til 1.000 kg og en ko op til 600 kg, af sig selv kommer helt tæt på os – sikkert for at se hvad vi er for nogle mærkelige køer – så vi kan tage gode billeder af dem.

I skoven er mange smukke ting, og på denne årstid er skovbunden fyldt med smukke svampe af mange forskellige slags. Det er flot.

Og så er der de skønneste udsigtspunkter, placeret højt på brinkerne, og hvor der er mulighed for at tage et hvil på en bænk. Her holdt vi frokost. En fantastisk udsigt. Og en vi havde en anden dejlig oplevelse. En del mennesker på tur kom forbi, og gav alle sammen en frisk bemærkning til os to ”muppet-show look-alikes”. Det var hyggeligt. Så kom en kvinde fra Honduras og snakkede med os mens vi sad der. Hun boede med sin mand og sine børn hos sin svigerfamilie nærheden her i efterårsferien, men de boede til dagligt i København. Snakken endte med at hun gerne ville snakke mere med Poul om at tage nogle billeder af familien. Fantastisk hvad man kan opleve på sådan en dejlig tur.

Søen bruges også flittigt af sportsfiskere. Fantastisk at der er nogen der elsker at stå med fødder, ben, og måske andet, i vand hele dagen for at fange en fisk. Det har jeg stor respekt for ☺

Turen sluttede af med endnu et smukt blik til Holtum Å.
En virkelig skøn tur – ikke lang, ca 4 km, men utroligt flot og med rigtigt mange oplevelser undervejs. En tur der kan anbefales til alle der kan lide natur, og oplevelser i naturen ☺Klik på billedet for at se flere billeder