My Image

Frøbjerg Bavnehøj 31.05.2020


Dagens vandring, Frøbjerg 31.05.2020

Dagens vandring,

I dag har jeg været på bjergbestigning på Fyn ☺

Fyns højeste punkt er Frøbjerg Bavnehøj, der med sine 131m over havet, tilbyder en pragtfuld udsigt over det fynske landskab. På Frøbjerg er der flere høje, og jeg var over dem alle.
Men turen startede på et andet højt punkt, nemlig Brændholdt Bjerg, som ligger tæt på Frøbjerg, og som stikker 115m op over havet.

Begge steder er en del af det landskab som også rummer Afgrunden og Udsigten i Vissenbjerg som jeg tidligere har skrevet om.

Det er et istidsskabt landskab, og det er bare en fantastisk tanke at isen den gang har ligge så højt, at den i forbindelse med afsmeltningen har kunne aflejre grus og sand nok til at skabe disse fantastiske landskaber.

Turen i dag var ikke lang, kun ca. 4 km i alt, men til gengæld havde jeg ca. 380 højdemeter. Så pulsen kom fint i gang alligevel ☺

Det er skønne scenarier man oplever på sådan en tur. F. eks vandrede jeg på en eng, hvor der også var kvæg. Det var kvæg af racen Simmerthaler som er meget fredeligt kvæg, og som har en flot nærmest som en rødlig jordfarve. Der var en ret stor flok, mange køer med kalve og en enkelt tyr.

Det var lidt sjovt, for køerne havde hele tiden fokus på hvor jeg var, hvorimod tyren konsekvent vendte ryggen til mig ☺

På Frøbjerg Bavnehøj er der rejst mange mindesten, og en af dem som bør fremhæves lige nu, er en mindesten for genforeningen i 1920, al den stund at vi jo lige nu er i 100 året for genforeningen.

Samme sted er der også en friluftsscene, som – når der ikke er corona – afholder festspil hver sommer, og som også danner ramme for grundlovsmøder m.v. Disse festspil er meget populære, og den gode gamle danske skuespiller Poul Reumert har i 1960, hvor han gæstede festspillene, udtalt at dette er Danmarks smukkeste friluftsscene.

En dejlig tur, med god brug for fysikken, og med mange skønne scenarier.Klik på billedet for at se flere billeder