My Image

Hindsgavl 19.01.2020


Dagens vandring, Hindsgavl 19.01.2020

Dagens vandring.

Dagen i dag har jo været som skabt til en dejlig vandretur. Højt solskinsvejr, ikke meget vind, og en behagelig temperatur på 5-7 grader.

I dag gik turen, på anbefaling fra en god ven (tak Annelise Marxen) til Hindsgavl ved Middelfart, og den startede på parkeringspladsen ved Hindsgavl slot. Derfra igennem skoven, Julieplantage og Mathildeplantage.

Et dejligt område med skov, vand og med mange klinter og kuperinger. Til den ene side skov og til den anden side vand – Fønøsund og Lillebælt – videre gik turen helt op til Gasklint som er det nordligste punkt på halvøen, og med direkte kig over bæltet til Fredericia.

Et par sjove anekdoter vedrørende Hindsgavl er, at selve navnet Hindsgavl betyder Hegnets Gavl. Hegnet var navnet på stedet, og Gavl var betegnelsen for en klintafgrænset odde. Området var tidligere kongeligt jagtområde. En anden god historie er, at Hindsgavl var Frederik VI’s hovedkvarter da han den 14. januar 1814 måtte underskrive Kielerfreden hvorved Danmark afstod Norge til svenskerne. Frederik den VI var en populær konge blandt folket, og dette var måske den aller sværeste tid for ham i hans regeringstid.

Men området er meget smukt og helt bestemt anbefalelsesværdigt hvis man har lyst til at gå en tur i smukke natur omgivelser. Ikke mindst når vejret viser sig fra en side som det har gjort i dag
🌞🌞

Videre gik turen langs kysten og ned til den gamle Lillebæltsbro, op over bridgewalking-området, som i øvrigt indeholder et meget spændende naturtema baseret legeområde. Herfra tværs over Hindsgavl Dyrehave med masser af rådyr på engene, og tilbage til Hindsgavl Slot.

En meget smuk tur på en meget smuk dag.Klik på billedet for at se flere billeder