My Image

Hindsgavl 26.05.2020


Dagens vandring, Hindsgavl 26.05.20200

Dagens vandring,

Jeg har været her før, og dette er et af de virkeligt smukke steder i dette land som jeg helt sikkert kommer til at besøge mange gange endnu.

Turen gik til halvøen Hindsgavl i Middelfart. Også denne gang på varm anbefaling fra min gode veninde Annelise Marxen ☺

I dag startede jeg turen ved Kongebro Gården Marina, som er markeret med en cirkel på kortet, og gik ad Lillebælt Stien, under den gamle Lillebæltsbro, og hele vejen rundt om halvøen.

Forbi Gals klint, op over Hindsgavl Borgbanke – som er resterne en af Danmarks tidligste borge (første gang omtalt i 1295) som har været aktiv som borg helt frem til svenskekrigene i 1658-1660. Videre ind over Hindsgavl Slot – som er et af landets mange smukt vedligeholdte slotte der i dag fungerer som hotel, og konference/event center. Herfra videre over Hindsgavl Dyrehave - som er en stor eng hvor der er hjorte som i øvrigt har kalve lige nu – og op til naturcentret og Bridgewalking området, under den gamle Lillebæltsbro igen og retur til Kongebro Gården.

En skøn tur med ualmindelig mange oplevelser, på i alt 7,2 km og med 154 højdemeter.

Der er bare så mange smukke scenarier, at det næste umuligt at beskrive. Det skal opleves. Her er dramatiske skrænter ned mod Lillebælt, der er den skønneste skov i sine skønneste farver, der er masser af spændende dufte, der er rester af gamle fæstningsværker, der er et lille hus med et digt af H. C. Andersen skrevet til Kong Christian IX, der er de smukkeste anlæg med damme og rhodendondron i Hindsgavl Slotshave. Og der er meget mere.

Som nævnt, skal dette opleves for at få det fulde udbytte.

Jeg kan meget varmt anbefale en sådan oplevelse ☺



Klik på billedet for at se flere billeder