My Image

Kolding Ådal 25.01.2020


Dagens vandring, Kolding Ådal 25.01.2020
Dagens vandring
I dag gik turen, sammen med Poul (fotografen der arbejder på et af billederne), til Kolding Ådal.

Et meget flot og varieret område der giver associationer til et floddelta for foden af et bjergområde.

Turen gik fra det gamle rådhus på Akseltorv i Kolding midtby, via en kort tur gennem byen forbi bl.a. Koldings første elektricitetsværk, og videre og ud i Ådalen.

Kolding Ådal præsenterer den bynære natur langs Kolding Å og Alpedalen.
Turen gik ad stier tæt ved åen og op i terrænet på kanten af Alpedalen. Langs med åen hvor de våde enge dominerer, og op til Harteværket, Danmarks første større vandkraftværk. Harteværket drives nu som arbejdende museum, men desværre var museet lukket i dag. Vi fik dog en rigtig god idé om værkets formåen ved at bevæge os lidt rundt i området. Der var et par vinduer åbne i værket, og herigennem kunne både se og høre de store turbiner køre. Så der bliver bestemt produceret elektricitet her. En interessant oplevelse på mere en én måde – vi talte om at det da er en oplagt idé, at sådan noget som dette værk skal være med til at drive den grønne omstilling som vores samfund, og som vores liv, er i fuld gang med.

Fra Harteværket gik vi rest stejlt op i terrænet og fik udsigten over ådalen. Videre på kanten af Alpedalen, hvor der er flere fine udsigtspunkter og overdrev afgræsset af kogræsserlaugets kvæg.

Undervejs kom vi også off-track, så en tur der skulle have være ca. 10,4 km blev til 13,94 km i stedet – og vi fik godt med mudder på støvlerne og på bukserne. Og vi fik 296 højdemeter med oven i købet.

En meget skøn tur, på trods af det lidt mørke vejr der har været i dag. Det eneste der skæmmer turen lidt er støjen fra den nord/sydgående motorvej (E45) der løber langs med området. Den kunne høres hele tiden, og det er faktisk lidt synd for den samlede oplevelse. Til sammenligning skal siges at den nord/sydgående jernbane også løber langs med området, men den kunne slet ikke fornemmes i samme omfang som motorvejen kunne.

Uanset motorvej og jernbane, så er området helt bestemt et besøg værd hvis man kan lide at gå i naturen.Klik på billedet for at se flere billeder