My Image

Langesø 02.03.2020


Dagens vandring, Langesø 02.03.2020

Dagens vandring,

Turen i dag – en frokost-tur – gik til Langesø og skoven deromkring.

Det var simpelthen så dejligt vejr i dag, at jeg var nødt til at skulle ud og nyde det i den ”rigtige” natur.

Så jeg spændte vandrestøvlerne på ved middagstid og tog ud til Langesø, som ligger ikke langt fra hvor jeg bor, for at nyde en dejlig tur ved søen og i skoven.

Hvad er Langesø?
Under slutningen af istiden gravede en stor smeltevandsflod sig ned i terrænet og skabte en tunneldal. Denne dal er i dag den ca. 1300 m lange, 200 m brede og 6 m dybe Langesø, der har givet navn til godset Langesø.

En sjov anekdote vedr. Langesø er, at en af vores første naboer (i starten af 1990’erne) var englænder og hed Simon. Simon tog af og til sammen med en ven på fisketur til Langesø. De tog ofte afsted fredag eftermiddag, og kom hjem søndag aften. Men de havde aldrig fisk med hjem! En dag blev min nysgerrighed for stor, og jeg spurgte Simon om hvad de lavede ved søen, og de havde fanget noget noget på week-endens tur. Simon talte fint dansk, men med en tydelig engelsek accent, så jeg prøver at gengive hans svar i det talesprog han brugte:

” O ja. Peter. Vi for nogle ol og hugger os. Og vi fanged mange karper, men nor vi fanged dem vi kigged po dem – hvor flotte og store de var - og so satte vi dem ud i soen igen. For so kunne vi jo fange dem igen. Ellers ville vi aldrig kunne fange dem mere …”

Det var jo en pointe der var til at forstå
😃 Simon var, og er stadig, en klog mand.

Turen i dag startede ved Langesø Skovkapel, som ligger på kanten ad søen, og gik derfra ind i skoven der omgiver søen. Her blev jeg på tidspunkt forledt til at følge en mountain-bike rute igennem skoven, og jeg kan fortælle at man ikke behøver en mountain-bike for at få pulsen op på sådan en tur. Det går fint til fods også
😅

En dejlig tur rundt i skoven, og en fin frokost tur på godt 6 km.

Hvis I ikke har været ved Langesø før, kan det anbefales – det er et rigtigt dejligt område at færdes i.Klik på billedet for at se flere billeder