My Image

Nr. Lyndelse sporet 04.10.2020


Nr. Lyndelse sporet 04.10.2020

Dagens vandring,

Efter at have vasket og strøget 6 skjorter i formiddag, kunne jeg høre at vandrestøvlerne stod derude og jamrede: ”Det kan altså ikke være rigtigt at skjorterne skal have det hele ….. vi vil også ha’ – vi vil også ha’”

Ja, ja, ja – vi tager ud og kigger på sporet i Nr. Lyndelse. Så var der ro ☺

Nr. Lyndelse er en lille by, ikke langt fra Odense, men det er også hjemsted for en af vore allermest kendte komponister som komponerede bl.a operaerne Maskerade og Saul og David samt sangen Jens Vejmand.

Jeg fandt aldrig Nr. Lyndelse sporet, men jeg kom ud på en dejlig tur på 10,5 km i området omkirng Nr. Lyndelse og Dømmestrup. Her kom jeg forbi Carl Nielsens fødehjem.

Herfra gik turen mod Søby Sø og skovene deromkring. I skoven nåede jeg, ad smalle spor, til grænsen for Statsfængslet Søby Søgaards område. Herfra kunne man se til Søby Sø, og over til fængslets hovedbygninger. Men jeg ville helt ned til søen, så jeg fortsatte vandringen gennem skoven.

Der er noget smukt ved at gå i skoven på denne årstid hvor bladene falder af træerne. Det er så livsbekræftende. Bladene har siddet på træerne hele sommeren, og har bevist at træerne er i live, samtidigt med at de har produceret en masse ilt til alle os levende væsener. Nu falder de ned i skovbunden hvor de bliver brugt som skjulested for mange af skovens dyr og insekter, og de bliver brugt som redemateriale al dyrene, og de blade som ikke bliver brugt af dyrene bliver til gødning der sikrer at skoven også lever fremover. Det er da smukt ☺

Men jeg kom ned til Søby Sø. Virkeligt smukt – ikke mindst i eftermiddagens dejlige solskinsvejr.

Videre igennem skoven, og ud på vejen mod Dømmestrup igen. Smukke scenarier med flot efterårsskov og køer der græsser på en rigtig ”Morten Korchsk” grøn eng. Det bliver man lidt glad af at se på.

Videre på turen passerede jeg faktisk lige forbi Søby Søgaard Statsfængsel.
Efter fængslet bliver området faktisk igen meget ”Morten Korchsk”. Her er nogle meget flotte gamle gårde som er virkeligt smagfuldt vedligeholdt.

På vejen igennem Dømmestrup møder jeg et par store tyre som ikke lige ser ud som de ønsker at vi skal være venner ☺

Jeg passerede også et hegn som jeg synes skal med i fortællingen. Her får man et flot bevis på at efterår er liv. Imellem tæer som er i færd med at fælde deres løv, blomstrer den flottese lilla efterårsstaude. Flot ☺

Det sidste jeg passerer inden jeg når Nr. Lyndelse igen, er Lindved Å som springer ud ved Søby Sø og som løber ud i Odense Å vest for Åsum. Lindved Å er 23 km lang, og har igennem tiden haft op til 8 vandmøller.

Skøn tur i skønt vejr. Kan anbefales.Klik på billedet for at se flere billeder