My Image

Pipstorn Skov 25.08.2020


Dagens vandring, Pipstorn Skov 25.08.2020

Dagens vandring,

I dag gik turen, igen ☺, til det skønne og meget interessante område omkring Fåborg, denne gang til Pipstorn skov, som ligger mellem Fåborg og Korinth.

Pipstorn skov gennemskæres faktisk af jernbanen mellem Fåborg og Korinth.
På denne strækning køres der nu med veterantog, og jeg ved at flere som læser med på disse klummer kender, og/eller kender til, denne jernbane.
Fordi vi i 2015, i vores slægtsforskningsgruppe Genealogisk forum, havde arrangeret et af vores dejlige sommertræf i Fåborg, og der tog vi turen med veteranjernbanen fra Fåborg til Korinth og tilbage. Et par af billederne er fra den skønne tur sammen med mange skønne mennesker.

Med det sagt, så tænkte jeg, at det ville give god mening at starte turen i dag med at gå langs med jernbanen fra Pipstorn og ind til remisen, og tilbage til Pipstorn skov igen. Det gjorde jeg, og hvilke pragtfulde udsigter man får undervejs her. Der er kig til det sydfynske øhav, og øerne Bjørnø, Avernakø, og Lyø kan ses tydeligt fra denne strækning. Det er smukt.

Undervejs passerer man de gamle trinbræt på jernbanelinien, Lucienhøj og Korsløkke. Og man får endnu mere smuk udsigt over øhavet.

Ankommet på remisen i Fåborg kunne jeg ikke lade være med at fotografere stemningen der, og også en af de vogne vi kørte med i 2015. Det var ren nostalgi
😲

Efter denne dejlige oplevelse måtte jeg tilbage til Pipstorn skov, så jeg tog samme vej tilbage igen.

Pipstorn skov har i ca 4.000 år været kirkegård. I dag er skoven en blanding af oldtidskirkegård og skovdrift.

Skoven er ualmindeligt smuk, og der er mange gravhøje i skoven.
Skoven rummer langdysser, som er gravsteder der blev etableret i perioden omkring 3.900 f.Kr, og som altså er ca 6.000 år gamle.

Der er I skoven en tredobbelt langdysse – den eneste af sin slags i Danmark. Den er bygget af flere omgange, men normalt udvidede man langdysserne i længden og ikke i bredden, men her har man altså bygget tre lige ved siden af hinanden. Det er imponerende at disse dysser (gravsteder) er bygget på højtliggende steder i skoven, og med så store sten at der i dag skulle ret kraftigt materiel til at bare at løfte stenene. Det var altså ikke kun i Ægypten de kunne håndtere store sten til byggerier – det kunne man også i Pipstorn skov
💪

Det giver fantastiske oplevelser at gå i naturen – jeg kan kun anbefale alle som er den mindste smule nysgerrige på historie og fortid – og på natur – at starte
😀😀

Turen i dag var på i alt 9 km, inkl. det hele. En skøn dag fyldt med dejlig natur og spændende oplevelser – det kan varmt anbefales
👍Klik på billedet for at se flere billeder