My Image

Sønderskov Vejle 14.03.2020


Dagens vandring, Sønderskov Vejle 14.03.2020

Dagens vandring,

De havde lovet dejligt vejr i dag, og da jeg stod op i morges skinnede solen fra en skyfri, og med det samme kunne jeg mærke stærke og vægtige argumenter fra vandrestøvlerne - argumenter der på ingen måde kunne overhøres eller negilgeres
😂

Så turen gik i dag til området omkring Sønderskov i Vejle.

Jeg er nødt til lige at knytte en kommentar til turen fra Odense til Vejle i dag. Det var som at være hensat til en gang i 1970’erne. Hold da op – der var virkeligt langt imellem bilerne på vejene i dag. Folk har virkeligt hørt efter, at de skal blive hjemme – det kan i den grad ses i trafikken en dag som i dag. Næsten alt for meget ...

Jeg valgte en Kløversti rute, som angiveligt skulle være 8.2 km lang. Desværre var markeringerne undervejs ikke helt på plads, så turen endte med at blive på 10,7 km fordi jeg flere gange undervejs kom off-track.

Men det er et skønt område at gå i, og jeg skal helt sikkert gå turen igen når jeg på et tidspunkt har mulighed for at have en guide med mig som kender området bedre end jeg gør.

Der er rigtigt mange spændende ting at se på, og opleve undervejs.
Man passerer Store- og Lille Helvedshul, to markante dødishuller, hvor der lever rådyr og ræv. Desværre tror jeg ikke jeg kom helt tæt på de to dødishuller, fordi jeg kom off-track.

I Pugedalen kan man omkring månedsskiftet marts/april opleve en trafik af butsnudede frøer, der er på vej til eller fra vandhullet. Jeg så dem dog ikke. Til gengæld så jeg et par rødryggede tornskader – det var stort.

I Pedersholm Skov holdt jeg min lille frokostpause, og ved den lille granholm skoven er en stor grævlingegrav, som har været beboet gennem årtier.

Kongens Kær er fuglenes paradis. Især den store bestand af hættemåger er markant, men også den smukke sorthalsede lappedykker er almindelig.

Højen Å er et af Danmarks reneste vandløb. Mange forskellige vandinsekter lever her, som føde for en lang række af dyr bl.a.vandstær, bjergvipstjert og havørred.

Som sagt et skønt område, som helt sikkert indbyder til endnu en tur sammen med en mere stedkendt vandremakker.

En pragtfuld tur, i et fantastisk vejr, på en herlig dag.

Så bliver det ikke meget bedre
🌞🌞Klik på billedet for at se flere billeder