My Image

Sofielund Skov og Vindebyøre 12.08.2020


Sofielund Skov og Vindebyøre 12.08.2020

Dagens vandring,

I dag skulle jeg prøve noget nyt.

Svendborg er et område jeg ikke har udforsket meget, så jeg besluttede at gå i gang med dette område nu
😀

Turen gik i dag til Sofielund Skov i den nordlige udkant af Svendborg.
Sofielund er en meget lille skov, ejet og drevet af Svendborg kommune. Den er så lille, at man et hvilket som helst i skoven kan høre trafikstøjen fra Ryttervej og Johannes Jørgensensvej som omgiver skoven – og fra motorvejen – rute 9.

Jeg gik i dag op igennem hovedstien midt i skoven, og derefter hele vejen rundt i skoven, og den samlede strækning jeg gik var 3,9 km – så det er måske lidt ambitiøst at kalde det for en skov.

Det første indtryk der møder ind når man går ind i skoven er, at alt er yderst velordnet. Stierne er helt jævne, træerne står i rækker og geledder, og alt er hvor det forventes at skulle være. Her er shelter-pladser, flere bålpladser, og toilet, og her er gravet kanaler som skal illudere åer (de var dog helt tørre i dag), og her er en lille anlagt sø, med tre ænder.

Det hele er meget nydeligt og fint arrangeret, men natur?
Nej vil jeg sige. Men nydeligt, pænt og godt vedligeholdt - det er det. Et skønt sted at gå en søndagstur, eller at lufte hunden.

Efter denne oplevelse tænkte jeg, at der skulle ske noget helt andet.
Så jeg kørte over til Vindebyøre, og kiggede på campingpladsen der – Svendborgsund Camping.

Det var til gengæld livgivende
🌺

Her var det hele – måske lige med undtagelse af skov. Her var strand, udsigt over hele øhavet, kig til Christiansminde og tilhørende strand, og kig ind til Svendborg havn. Og så ligger denne campingplads utroligt smukt, og er anlagt med virkelig god fornemmelse for stedet og den omgivende natur. Det håber jeg billederne viser
📷

Når/hvis jeg engang bliver campist, så vil denne plads helt sikkert stå højt på listen
😀Klik på billedet for at se flere billeder