My Image

Sollerup Skov og Arreskov Sø 08.02.2020


Dagens vandring, Sollerup Skov og Arreskov Sø 08.02.2020

Dagens vandring

I dag gik turen til Sollerup Skov og Arreskov Sø, der ligger på Sydfyn ved Korinth og udgør et sammenhængende naturområde med Svanninge Bjerge.

Jeg har sagt det før, og jeg kommer sikkert til at sige det igen. Det er et fantastisk smukt område, og det er ualmindeligt dejligt at vandre i dette område.

Sollerup Skov strækker sig fra Arreskov Sø i nordøst til Svanninge Bakker i sydvest. Skoven ligger i kuperet terræn med højstammet bøgeskov, tætte grantykninger og åbne græsarealer som afgræsses af kvæg.

Turen startede ved Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning på Sollerupvej, og gik igennem skoven langes med Rislebækken. Og jeg kan garantere for at bækken lever op til sit navn. Det er herligt at gå langs med den og høre hvordan vandet hele tiden pibler og risler imellem sten og nedfaldne grene i bækken.

Videre langs med Sollerup Enge, og ned til Arreskov Sø. Søen er Fyns største sø, og det er på søens østside at Odense Å udspringer og starter sit løb fra Sydfyn gennem Odense og til udløb i Odense Fjord. En sjov anekdote er det, at sangen ”Sejle op ad åen” handler om Odense Å og stammer fra en sommerrevy i 1895.

Nogle steder var stien forstærket med en hævet træsti med net på, fordi undergrunden er meget våd og sumpet. Det var sjovt at se, at mange steder var vandet helt okkergult, fordi der er så mange mineraler i undergrunden i denne område, som kaldes et Rigkær område, hvilket betyder et område med en særlig natur og undergrund (der gror bl.a. orkidéer i dette område)

Herfra via engstierne og et lille hvil ved en bålplads tilbage til udgangspunktet.
En skøn tur i skønne omgivelser på ca 6,5 km, i dejligt vejr.

Turen i morgen bliver også spændende. Her går turen til den jyske hede. Hvis altså vejret tillader det ☺

Mere om det i morgenKlik på billedet for at se flere billeder