My Image

Sollerup Skov 09.08.2020


Dagens vandring, Sollerup Skov 09.08.2020

Dagens vandring,

I dag lærte jeg noget nyt igen
🀠

I går syntes jeg at jeg trængte til at komme ud og vandre en tur i dag, men det blev jo ret hurtigt 30 grader her til formiddag, og det ikke nødvendigvis særligt rart at gå i.

Så jeg tænkte – find et sted med skygge, det er nok godt.

Straks tænkte jeg på skov, der er jo godt med skygge på denne årstid hvor der er store blade på alle løvtræer.

Valget faldt på Sollerup Skov. Endnu et af de steder jeg har besøgt tidligere, men det var i februar måned hvor alt var meget vådt og koldt, og hvor der bestemt ikke var blade på løvtræerne.
I dag så jeg Sollerup Skov fra en helt anden side. Jeg opdagende nemlig at der inde under løvskovens træer opstår en helt anden temperatur, og faktisk et andet klima, end der er udenfor. Da jeg gik ind i skoven fra parkeringspladsen, var temperaturen 31 grader og det var næsten uudholdeligt varmt, men med det samme jeg kom ind under løvskovens lette skygge, faldt temperaturen nogle grader, og det var behageligt – ikke bare at være der, men også at vandre der.

Så min nye lære er: Er det hedebølge, så gå i skoven
πŸ˜€

Med det sagt, så var det en helt vidunderlig tur jeg gik i dag. Ikke så lang – præcis 7 km – men til gengæld med mange gode oplevelser og nogle solide pauser
🦢🦢

Som nævnt, så snart man træder ind i skoven, på en dag som i dag, bliver man ”ramt” af den lindrende skygge. Det er bare så befriende. Men man bliver også betaget af de meget høje og nærmest majestætiske nåletræer som befolker skoven.

Men jeg fik også øje på noget andet spændende. En KÆMPE skovmyretue. Og jeg skal altså lige love for at der er aktivitet i sådan en tur – se det selv på videoen.

Området er et naturfredningsområde, hvor der er gjort meget store indsatser for at genoprette naturen – i dette tilfælde Rigkær som er en sjælden og truet naturtype der rummer en række sjældne og truede plantearter, bland andet orkidéer. I dette område gror orkide-arten Maj-Gøgeurt, og jeg tror jeg fik et billede af den i blomst
Mange vilde bær befolker også skoven her.

Turen i dag kom forbi flere mindre søer, inden Fyns største sø, Arreskov Sø blev nået. Og jeg lavede mig en god pause på kanten af en af disse små søer. Det var for det første meget smukt, men måske endnu mere interessant at sidde her i en halv times tid og følge ”slagets gang” ude på søens overflade. For jeg skal lige mene at der var aktivitet. En masse insekter skøjtede rundt på selve vandoverfladen, og ind imellem kom en bras eller en aborre op med næsen med et stort blob for at fange disse insekter. Fantastisk scenarie. Og så var svanemor lige ude og ”lufte vinger” (ikke flyve med bare baske lidt i vandet) med sine store ællinger, som efterhånden har nået næsten rigtig svane-størrelse men som stadig har den brune fjerdragt. Et flot syn.

Jeg så også en trane i flugt.

Videre ud mod Arreskov Sø, og her opdagede jeg – hvad jeg ikke gjorde sidst jeg var her – at der her på denne side af Arreskov Sø, er et meget fint udkigstårn helt nede ved søens bred.

Det var fantastisk. Her brugte jeg noget nær en time på at sidde og studere fuglelivet i søen – som er enorm i størrelse – hvilket jeg håber kan anes på videoen. Mit store håb er er jo, at få øje på, og få fotograderet havørnen, som kan ses her hele året. Det lykkedes ikke e dag, men jeg så stirt alt hvad der findes af andefugle, her var masser af svaner, gæs, blishøns, og skarv. Også et par havterner sejlede rundt i luften over søen. Det var meget flot.
På vejen videre opdagede jeg tre spændende ting. For det første ligger der en lejrplads her hvor man kan slå telt op og overnatte. Det kunne jeg godt finde på at overveje at gøre på et tidspunkt (skal altså lige have fat i et telt først
πŸ˜€ ). For det andet opdagede jeg at der faktisk er en forbindelsessti mellem Sollerup Skov og Svanninge Bjerge. For det tredje gik det op for mig at jeg, også i dag gik langs med Rislebækken, men bare på en anden strækning end jeg gjorde forleden da jeg var i Svanninge Bjerge. En rislende bæk i skov – så bliver det bare ikke smukkere ☺Klik på billedet for at se flere billeder