My Image

Svanninge Bjerge 02.05.2020


Dagens vandring, Svanninge Bjerge 02.05.2020

Dagens vandring,

Turen gik i dag til en af mine absolutte favoritter. Svanninge Bjerge på sydfyn.
Men egentligt var turen i dag en test tur, fordi nogle venner har bedt mig om at arrangere en tur dernede sammen med dem, og så måtte jeg jo hellere ”prøvegå” turen inden vi skal afsted sammen ☺

Det gik dog ikke helt efter planen, for jeg røg off-track et par gange fordi rutemarkeringerne ikke er helt opdaterede.

Men det er faktisk ikke en bagdel at komme off-track i Svanninge Bjerge, for uanset hvor man går er der fantastiske scenarier, skønne landskaber, og utroligt varieret og smuk natur at betragte og nyde – ikke mindst lige nu hvor skoven er klædt i sin smukkeste Maj-grønne farve. Jeg håber det også fremgår af billederne.

Svanninge Bjerge er et utroligt kuperet område, som er skabt i slutningen af sidste istid i perioden 17.000 – 11.750 før vor tidsregning. Det fossende smeltevand sten, grus, ler og sand med sig, og nogle steder blev det deponeret i revner og sprækker i ismasserne. Da ismasserne så endelig smeltede lå der små bjerge tilbage, og andre steder har smeltevandet skåret sig ind i højdedragene så skrænterne er blevet meget stejle.

Det højeste punkt, Lerbjerg, er 126 meter højt, men der er flere andre højdepunkter bl.a Kamelbakkerne på 112 meter, Knagelbjerg på 111 meter og Sandbjerg på 96 meter. Så når man går i Svanninge Bjerge går man meget op ad bakke ☺

I dag blev til 419 højdemeter, bl.a. over Lerbjerg, så pulsen kom godt op undervejs.

Endnu en skøn tur i Svanninge Bjerge på 9,7 km (den tredje indtil nu, men helt sikkert ikke den sidste). Og selv om meteorologerne havde forudsagt både regn og torden i dag, så var det faktisk meget flot vejr på næsten hele turen.

Jeg glæder mig allerede til den næste tur ☺Klik på billedet for at se flere billeder