My Image

Damsbo Skov 30.09.2021


Dagens vandring, Damsbo Skov 30.09.2021

Dagens vandring,

Damsbo Skov er også smuk lige når det har regnet
😄

Der regnede nemlig temmelig kraftigt i formiddag, men da jeg ankom til Damsbo Skov i dag ved 1400 tiden, brød solen igennem og det blev fint vejr, om end det stadigt var noget skyet og blæsende
💨.

Jeg har været i Damsbo Skov tidligere, og jeg har også skrevet at jeg ville komme der igen. Det kan jeg skrive igen. Det er en pragtfuld skov at vandre i – her er virkeligt meget at se på, og nyde undervejs.

Her er masser af mindre søer. Her er masser af spændende svampe i skovbunxen langs med de mange vandløb.

Det er skov når det er bedst.

Jeg vil lade billederne tale for sig selv her.

Jeg vil dog knytte en lille kommentar til bænken jeg har fotograferet – sådan lidt tilsyneladende umotiveret
😁.

Her på denne bænk, på denne dag, holdt jeg et hvil og fik mig lidt at drikke og spise. Og fik jeg taget et rigtigt godt billede af søen der ligger lige foran bænken, og det vil Annelise gerne male. Det kan jeg godt forstå – for det er et meget smukt natur scenarie.

Det er da stort
😍

Til slut vil jeg lige fortælle en sød historie fra Damsbo Skov.

I skoven findes en del meget gamle egetræer. De to ældste er ca. 450 år gamle (kunne de bare tale
😳).

Til disse to træer knytter sig historien om et elskende par der ikke kunne få hinanden.

Jeg tror på at det sidste billede i denne serie viser netop disse to træer.

Historien handler om, at præstedatteren fra Jordløse og grevesønnen fra Damsbo var blevet forelskede i hinanden. De mødtes oftest i Damsbo Skov, men da en sådan social ulighed ikke kunne tolereres på den tid, blev grevesønnen sendt på genopdragelsestur i udlandet. Dette kunne dog ikke holde de to forelskede fra hinanden, og det endte med, at de mødtes igen i skoven, og her fandt man senere ligene. Man plantede to egetræer på stedet langt fra hinanden for at symbolisere, at først i den jordiske verden fik de hinanden, når rødderne voksede sammen under skovvejen. Snart vil de også nå hinanden i den himmelske verden, når grenene mødes over skovvejen.


Nu har både rødder og grene nået hinanden – så de er samme igen, grevesønnen og præstedatteren.

Se. Det var et rigtigt eventyr, og en dejlig tur på ca. 8 km i Damsbo Skov – og der mange km i den skov der endnu ikke er udforsket
😄
Klik på billedet for at se flere billeder