My Image

Fænøsund 23.01.2021


Fænøsund 23.01.2021

Dagens vandring,

Turen gik i dag til Fænøsund og området omkring skove og enge ved Hindsgavl Slot.

I dag var solen vores trofaste ven igen. Det var koldt, og vi fik kolde fingre når vi skulle fotografere, men det var en utroligt skøn tur alligevel.
Det er bestemt ikke første gang jeg har gået her, og det er lige så bestemt heller ikke sidste gang. Det er et meget betagende og fascinerende område at færdes i.

Den meget kystnære skov, de stejle skrænter som af og til lader et træ falde i vandet, og de mange smukke scenarier og farver der findes her, er altid en tur mere værd
😄

Også i dag blev jeg overvældet af solens stråler mellem træerne, og ikke mindst de smukke spejlinger af lyset i Lillebælt lige ved siden af. Og i det hele taget af det smukke bælt lige ved siden af.

Men her er mange andre ting at begejstres over. Her er mange smukke vandløb, her er nogle helt unikke motiver at fange, og ikke mindst når solen spiller i både træer og vand. Her er dramatiske kløfter som vandreren hjælpes over af træbroer i landskabet, her er klukkende bække med små ”vandfald”.

I dag var der også en smuk kvinde i skoven
😍 og der var træer som viste deres kampstyrke ved at bore deres fritliggende rødder ned i de bløde skrænter for ikke at falde i havet. Og så er der jo, på en dag som i dag, hele tiden solens smukke spejlinger i Lillebælt (det kan man næsten ikke få nok af 😆 )

Skoven viser også betagende eksempler på den forunderlighed som naturen besidder. F. eks så vi et bøgetræ der som ”baby-bøg” havde sat to stammer, men som senere i livet havde fortrudt og var groet sammen igen til én stamme. Men eventyret havde alligevel sat sig spor i bøgen, for senere havde den besluttet at dele sig igen. Det er da overlevelsesstrategi der vil noget
👍

På en frostklar solskinsdag som i dag, ser vi også kajakroere der er ude at dyrke deres sport. Det er skønt og livsbekræftende.

Efter dette første dejlige stykke, kom vi til Fænø færgens leje. Fænø er en af de få øer i Danmark der er i privat eje, og godset der ligger på øen fungerer i dag som ferie resort. Herfra får vi også en meget smukt kig ned ad stranden mod Hindsgavl Slot.

Videre gik vi op mod Landal feriecenter der ligger i skoven. Det er et skønt sted med den mest pragtfulde udsigt mod skov og bælt. På dette sted findes, blandt meget andet, en stor legeplads med mange bænke og borde. Her valgte vi at indtage vores medbragte frokost sanwiches
🥪🥪. Det var skønt og hyggeligt.

Turen videre gik op over engen ved Hindsgavl Slot hvor der går store flokke af hjorte. Vi fik et par af de flotteste herrer i linsen i dag
🦌

Turen sluttede af med endnu flere smukke scenarier fra skoven – og en fjollet vandrer
😂

En fantastisk smuk, dejlig og oplevelsesrig tur i det skønnest tænkelige vejr.Klik på billedet for at se flere billeder