My Image

Fruens Bøge og Davinde Sø 05.02. og 06.02.2021


Fruens Bøge og Davinde Sø 05.02. og 06.02.2021

Dagens (fredag 05.02.2021) vandring,

Weekendens første ture gik til henholdsvis Fruens Bøge i den sydvestlige udkant af Odense, og Davinde Sø som ca. 13 km ligger sydøst for Odense.

Fredag den 5. februar gik turen til Fruens Bøge med start ved Skovsøen og en tur langs med Odense Å. Vi startede ved Skovsøen som er stort set frosset til nu. Jeg beklager at der er nogle mørke skygger i øverste venstre og nederste højre hjørne af billederne – det er fordi fotografen (læs: Peter) har sat modlysblænden forkert på. Sorry
😆

Det var bidende koldt, og lettere overskyet, men det landskab der mødte os var utroligt smukt. Et tykt lag kridhvid sne lå hen over stier og træer, og som nævnt var søen næsten totalt tilfrosset. Det gav mange smukke motiver i linsen
📷

Dog var Odense Å stadig i fin form, og strømmede lystigt og med masser af vand mod sit udløb i Odense Fjord længere nordpå. De to elementer, det hvide sne- og frostdækkede landskab og den strømmende Å gav et helt særligt lys til fotografen (som i dag var Annelise). Men det gav også et helt andet fænomen – et fænomen som ingen af os nogensinde havde oplevet tidligere. Og et fænomen som vi desværre ikke kunne fotografere. Vi så skinnende blå kanter på skoene og på frakkerne på dem som gik foran os. Jeg troede først da jeg så det, at det faktisk var nogen der havde noget lys på skoene, men da jeg så så det samme på de næste mennesker der kom imod os, og også på dem som gik foran os, spurgte jeg Annelise om hun så det samme som jeg gjorde – og det gjorde hun. Det var meget mystisk og underligt, og vi kunne se det under hele vores tur – måske der er en Odense Skovsø ånd der hærger i dette område
😂 😂

Men selv om det hele var snedækket og frosset, så var der alligevel andre smukke farver i skoven – når bare vi kiggede efter. Her er eksempler på både smukke grønne og smukke efterårs orange/brune farver.

Vi så også en ”tree-walking” bane som formentligt er etableret af Odense Zoo, som ligger på den anden side af Åen lige her hvor vi gik. Det så ud som om det nok er sjovt (for vovehalse) om sommeren når der er gang sådan noget.

Turen langs med åen tilbage til udgangspunktet tilbød også nogle meget bl.a smukke motiver med flotte spejlinger i søen.

Vi havde meget kolde fingre og næser da vi kom tilbage til bilen, men vi havde haft en vidunderlig og meget oplevelsesrig tur.

________________________________

Dagens (lørdag 06.02.2021) vandring,

Lørdag den 6. februar gik turen til Davinde Sø, sydøst for Odense. Hele det område som Davinde Sø ligger i, er tidligere grusgrave, og der er her etableret rekreative områder på et meget stort areal som ud over den største Davinde sø, også rummer en række mindre søer.

Lidt fakta om Davinde Sø:
Davinde Sø ligger i det store friluftsområde Tarup-Davinde sydøst for Odense. Her er tidligere grusgrave under omdannelse til natur. I Davinde Sø er der blandt andet hentet grus til byggeriet af Storebæltsbroen og Svendborg-motorvejen.

På nordsiden af søen er der etableret en lavvandszone, hvor børn kan bade trygt og sikkert. Andre steder i søen varierer dybden mellem 6 og 12 meter. Bundvandet i søen er koldt året rundt, så pas på.

Fordi søen er uden tilløb, er vandet meget rent. Davinde Sø har derfor i 2019 fået kvalitetsstemplet 'Badepunkt'.

Du kan også sejle i kano og fiske i søen. Der er bålpladser, shelter og toilet ved søen, og i Tarup-Davinde er der mange fine vandre- og ridestier.


I dag var var det strålende klart solskin og 5 graders frost. Fantastisk flot vejr
😃 Ingen blå sko eller frakkekanter i dag 😂 Men til gengæld masser af børn og andre legesyge på de mange storre bakker der i den grad inviterede til kælketure.

Landskabet her, og i særdeleshed på en dag med et vejr som i dag, var ualmindeligt smukt. Der er intet der kan måle sig med himlens fuldstændigt klare blå farve på en frostklar solskinsdag. Det er bare fantastisk. Og sår solen så reflekterer ned i isen på den tilfrosne sø, så bliver det bare endnu smukkere.

Det var et ret udfordrende terræn vi gik i, og vi kan nu med god ret, kalde os begge for snebakke vandrere
❄️😀 For vi gik i virkeligt mange bakker, stierne var meget smalle, og vi var mange gange i risiko for at glide af stien og ned mod søen. Så det handlede om at stå godt fast og at holde godt fast i hinanden – og det gjorde vi 😀 🥾

Undervejs møde vi mange der kælkede, og også en del der havde fundet skiene frem, og tog turen rundt om søen på langrendskiene
🛷 ❄️

Men det bedste var det fantastisk lys, og de smukke omgivelser (tak til de højere magter for at man ikke er and eller blishøne der måtte ligge og svømme rundt i en lille pyt midt på søen som endnu ikke var frosset til – uhhh det må være koldt
😁 )

Dette var utroligt smukt, men det er ikke det eneste dette sted kan. Jeg er f. eks meget spændt på at opleve dette sted om sommeren også, hvor en del af søen er indrettet som badesø.

Hvis I skulle komme forbi Davinde, så gør et stop her. Det er bestemt indsatsen værd
😃


Klik på billedet for at se flere billeder