My Image

Gendarmstien rekognoc. 15.09.2021


Dagens vandring, Gendarmstien 15.09.2021

Dagens vandring,

Jeg har længe ønsket mig at prøve kræfter med Gendarmstien langs Flensborg Fjord. Det er en 84 km lang rute der går fra Padborg til Høruphav – hele vejen langs med fjorden.
Navnet – Gendarmstien – har ruten fået fordi det var her 1920 grænsen gik efter at 1864 grænsen faldt, og derfor gik her danske gendarmer og vogtede over at tyskere blev i Tyskland, og danskere i Danmark.


Problemet med denne rute er, at den er vanskelig at forcere alene fordi det er en punkt til punkt strækning. Derfor er det meget praktisk at være (mindst) to så man kan parkere en ene bil der hvor man planlægger at slutte den pågældende etape af turen, og en anden bil der hvor man påtænker at starte den pågældende etape.


Hvad gør man så, når mine to potentielle vandremakkere Peter Tagesen og Poul Møller-Jensen, af forskellige årsager, ikke er i stand til at vandre lige for tiden?


Så må man finde alternativer
😁. Derfor kom jeg til at tænke på, at den første etape jeg havde planlagt, fra Padborg til Sønderhav, var på 15 km. En vandring på 15 km frem plus 15 km tilbage var for meget, men en cykeltur på 30 km var helt OK.


Så jeg allierede mig med min elektrificerede jernhest, smed den bag på bilen, og satte kursen mod Sønderhav Rasteplads, hvorfra jeg så ville cykle de 15 km til Padborg langs Gendarmstien og de 15 tilbage igen.


Vel ankommet til Sønderhav Rasteplads, som faktisk ligger på Gendarmstien, der på dette stykke er blevet til en landevej, fik jeg læsset cyklen af og gjort mig klar til den dejlige tur der ventede mig forude. Vejret var ikke det bedste, men heldigvis holdt regnen sig lige præcis væk fra kysten, og ruten jeg var på.


Efter ca. 4 km cykling kom jeg til Kollund Skov, som Gendarmstien løber igennem. Herligt, for jeg vil jo meget hellere være i skoven end på landevejen. Så jeg cyklede frejdigt ind i skoven og fulgte skiltene med den vandrende Gendarm. Fantastisk landskab. Meget smal sti og meget stejle skrænter ned mod fjorden. Det var utroligt smukt, også selv om vejret ikke lige viste sig fra sin kønneste side.


Efter yderligere en kilometers cykling ad stien, som blev mere og mere udfordrende som cykelsti, fortsatte Gendarmstien i et mægtigt trappetårn.


Som ikke kunne forceres med jernhesten!


Oh My God – min plan var ødelagt
😡


Men jeg ville ikke lade mig slå ud, så jeg parkerede jernhesten op ad et træ, og steg op på apostlens egene heste, og fortsatte turen til fods.


Det har jeg ikke fortrudt. Jeg gik ca. 5 km ad Gendarmstien mod Padborg, og hold da op for nogle skønne scenarier jeg mødte på min vej.


Dybe slugter med rislende bække og dramatiske broer over slugter. Et fantastisk landskab, der mest af alt minder om en skov i alperne, hvor det virkeligt specielle er, at vandet hele tiden er lige ved siden af, og at jeg hele tiden kunne høre bølgernes blide skvulpen mod stranden.


Efter de ca. 5 km. vandring, var det tid til et lille hvil og en Squash, og så gik turen tilbage igen den samme vej.


Stadigt med vandet lige ved siden af, og med et meget, meget smukt landskab som makker. Her vil jeg lade billederne tale for sig selv
😁


Denne tur har givet mig endnu mere blod på tanden med hensyn til at vandre hele Gendarmstien. Jeg har lavet en plan hvor de 84 km er fordelt på 6 etaper á 12-17km pr stk. Men som sagt kræver det, at vi er mindst to der går sammen.


Så hvis nogen skulle have lyst til at gøre denne vandring sammen med mig, så sig endelig til. Jeg er såååååå klar
😄😄Klik på billedet for at se flere billeder