My Image

Pipstorn Skov 07.02.2021


Dagens vandring, Pipstorn Skov 07.02.2021

Dagens vandring,

4 graders frost. 10 sekundmeter vind fra øst med snefygning, tunge mørke skyer over Fyn, lidt småsne i luften og masser af fygesne på veje og stier.

Kan man så overhovedet forestille sig noget som er bedre, end en dejlig vandretur i Pipstorn Skov ved Faaborg
😄 😁

Hvad er Pipstorn Skov for en størrelse?

Pipstorn Skov er en relativt lille skov som er placeret i et af Fyns smukkeste naturområder. Her er mange fortidsminder med bl.a gravhøje og langdysser. Fra parkeringspladsen er der udsigt over det fynske øhav, Lyø, Avernakø og Bjørnø.

I dag viste øhavet sig fra en side der fik mig til at sige: ”Jeg tror vandet er vredt i dag”
😁. Det så helt sort ud, og der var mange krappede bølger at se selv om vi var relativt langt fra kysten.

Man vandrer i et område med skov og vand til alle sider. Igennem Pipstorn Skov løber også den gamle jernbanelinie fra Faaborg til Korinth, hvor der nu kører veterantog om sommeren (når der altså ikke er corona)

Vi troede vi skulle starte vores tur på parkeringspladsen, men det kunne ikke lade sig gøre, fordi grusvejen ned til parkeringspladsen var dækket af store snedriver, så vi måtte holde ca. en kilometer længere tilbage og gå til parkeringspladsen i stedet. Det var en virkeligt frisk kilometer – helt åbne marker på begge sider, 10 sekundmeter vind og 3-4 graders frost og høje snedriver – så får man en frisk tur, røde kinder og kolde fingre (kan jeg hilse og sige
😆 )

Men vel fremme ved skoven, kunne man møde en fjollet vandrer der omfavnede et sagesløst træ
😜 og vi oplevede straks vi kom ind i skoven at den bidende vind var væk, og temperaturen pludselig var relativt behagelig at gå i.

Det er en skøn lille skov med mange små vandløb, og stadigt med masser af dejlige farver på trods at der er både snedække og det er høj-vinter.

Vi passerede den omtalte jernbanelinje, og fortsatte videre rundt i skoven. Undervejs opstod lidt af en katastrofesituation. Min telefon ringede og det viste sig, at det var et ældre familiemedlem der var faldet, og som ikke kunne rejse sig op – og vi var ca. 35 km væk fra ulykkesstedet på det tidspunkt. Panik! Heldigvis trådte en god veninde, som bor tæt på, til, og hjalp med få den forulykkede på ret køl igen.
Tak til Joan for den store hjælp i den krisesituation
🙏

Den videre tur igennem skoven bød på mange farverige oplevelser. Det er bare skønt at skoven viser en mangfoldighed af farver uanset årstiden. Det er også forunderligt at man, i sådan et vejr, kan tage et billede der ser ud som om det er i sort/hvid fordi skyerne er så mørke og skovens træer danner en mørk baggrund til den hvide sne på jorden.
En skøn tur, hvor vi på trods af det hårde vejr alligevel endte med at have fået varmen i både kinder, næse og fingre
😁

Annelise var fotograf i dag, og nyd hendes dejlige billeder – hun har virkeligt fanget stemningen godt.Klik på billedet for at se flere billeder