My Image

Sønderjylland 16.6.2021


Dagens vandring, Sønderjylland 16.6.2021

Dagens tur i dejlige Danmark,
Når man nu alligevel skal en tur over den tyske grænse for at handle lidt, så kan man jo lige så godt få noget af alt det gode med der er undervejs på sådan en tur.

Så jeg valgte at tage turen via Als med Bøjden færgen. Skøn sejltur i det mest pragtfulde sommervejr (og de har gode pølser på den færge kan jeg hilse og sige
🥓).

På den tur passerer man igennem Gråsten, og hvad var mere naturligt, på en dag som i dag, end at dreje ind omkring Gråsten Slot og nyde den smukke slotshave og det smukke slot.
Gråsten Slot er et smukt rokokoslot, (gen)opført i 1759.

H.C. Andersen besøgte i november 1845 hertug Christian August II på Gråsten Slot. Under sit ophold på slottet skrev han "Den lille pige med svovlstikkerne" færdig og sendte det til sin forlægger i København. Det fortælles, at han skrev eventyret færdigt under den "tveede eg", som stadig kan ses ved "Store Dam" (den store karpedam mod nord).

I 1935 blev brugsretten for Gråsten Slot givet som bryllupsgave til kronprins Frederik og kronprinsesse Ingrid. Efter en ombygning til ca. 430.000 kroner tog parret Gråsten Slot i brug den 20. august 1936.

Kronprinsesse, og senere dronning, Ingrid er hovedkraften bag den utroligt smukke slotshave rundt om slottet.
Her er så mange smukke indtryk, så mange pragtfulde og varierede dufte, så mange kønne synsindtryk, at man let kan bruge en hel dag på at få alle oplevelserne med. I dag havde jeg ikke hele dagen, men bare en halv times tid – så det er helt sikkert at jeg skal til Gråsten slotshave igen en dag hvor der er bedre tid til at nyde det hele. Det kan varmt anbefales
😄

Videre gik turen langs med Flensborg Fjord op til Dybbøl Mølle.

Her er jeg nødt til at komme med et OPRÅB!!!
Sidste sommer gik jeg, sammen med min gode ven og vandremakker Peter Tagesen, tværs over Jylland langs den gamle 1864 grænse. Vi aftalte dengang, at vi sammen skulle gå Gendarmstien, der går hele vejen langs Flensborg Fjord, i denne sommer.

Men der er sket det forfærdelige, at Peter Tagesen er blevet ramt af en ganske grufuld virus som betyder at han ikke kan gennemføre vores oprindelige aftale. Det er ikke corona. Det er meget værre. Det er en virus der kaldes ”Golfis Boldus”. Denne virus rammer den syge på den måde, at han ene og alene kan tænke på, at gå på en græsplæne og skubbe til en lille hvid bold med en stang. Det er ganske voldsomt og uhyggeligt. Heldigvis er sygdommen ikke dødelig, og den kræver heller ikke hospitalsindlæggelse. Men den syge er tabt for sin omverden så længe virus hærger i hans krop
😂😂

Så jeg søger virkeligt en vandremakker til at gennemføre vandringen på Gendarmstien i denne sommer. Turen er på i alt 84 km, og jeg tænker at arrangere den i 8-10 etaper.
Udfordringen er, at vi er nødt til at være to personer med hver sin bil, fordi dette er vandring fra A til B, så vi er nødt til at have en bil stående på både A og B.

Hvis nogen har mod på sådan et projekt, så sig endelig til – jeg er klar til at planlægge det
👣 👣

Efter dette lille sidespring, kan jeg oplyse at Dybbøl Mølle maler helt fortrinligt. Det kan bl.a. ses på videoen
😀. Så John Mogensens, efterhånden gamle, påstand om at Dybbøl Mølle maler helt ad h… til – den holder ikke en meter 😁

Historien om Dybbøl Mølle og Dybbøl Banke kender de fleste, så den vil jeg ikke trætte jer med. Blot konstatere, at der i 1864 er foregået ganske forfærdelige kampe i dette utroligt smukke område.

Videre gik turen over den smukke Kong Christian X Bro i Sønderborg, som tilfældigvis var så venlig at lukke op lige da jeg kom og skulle køre over. Smukt syn
🚥.

Videre til Fynshav og færgen tilbage til Fyn. Smukke blikke af solens leg i det Sydfynske Øhavs bølger.

Vi lever i et smukt land. Vi skal bare huske at kigge efter
❤️Klik på billedet for at se flere billeder