My Image

Avnsø, SIlkeborgsøerne 12.08.2022


Dagens vandring, Avnsø, SIlkeborgsøerne 12.08.2022

Dagens vandring,

Dagen er fredag den 12. august 2022. Vejret er strålende solskin, næsten ingen vind, og 26-28 grader. En oplagt dag til en vandring i et af de smukkeste områder i vores dejlige land.

Turen gik til Silkeborgsøerne, nærmere bestemt Kobskov og en tur rundt om Avnsø. En utroligt smuk tur, på ca. 7 km, med skov under støvlerne og sø til højre for mig på hele turen. Det skal bemærkes at denne vandring på dette sted, blot er en af de virkeligt mange muligheder der er i dette område for at gennemføre spændende vandringer. Så jeg er helt sikker på at der kommer mere herfra senere
😁

Lidt fakta om Avnsø:
Avnsø har form som et par briller med næseklemme, og bliver i folkemunde kaldt ”Holger Danskes Briller”. I 1863 gravede skovridder Klüver en kanal, ”Klüvers kanal” der forbandt Avnsø med den meget større Brassø som har direkte forbindelse til alle øvrige Silkeborg søer. Formålet var at skovridderen kunne sejle træ ud af skoven.

Turen startede og sluttede på parkeringspladsen ved Aqua ferskvandscenter. Herfra gik turen ind i skoven, og snart efter rammer jeg søens bred. De mest formidable scenarier præsenterer sig for mig i det smukke og vindstille vejr. Fantastiske spejlinger i den helt klare og spejlblanke sø-overflade. Man skal lede længe efter noget der er mere fotogent end lige præcis det
📷 😁.

Kanoer på vej gennem søerne, og badende mennesker på de små broer var også til stede i rigt mål
🚣🏻‍♂️ 🏊🏼‍♀️

Vandet i søerne er, som nævnt meget rent, og her er da også masser af åkander.

Skoven fremviste også sine smukkeste sider. Her fangede jeg en smuk blåvinge (sommerfugl) i flugt og en af skovens stolte blomstervækster.

Ca. halvvejs nåede jeg broen over Klüvers bro, hvor jeg kunne få de smukkeste billeder af kanalen dels ind mod Avnsø og dels ud mod Brassø. Det var endnu et betagende scenarie, ligesom de mange steder hvor søens mange åkander og flotte spejlinger af skoven kan nydes.

Sommerfuglene var mangfoldige her, og det lykkedes også af få en hvid (tror det var en kålsommerfugl) i linsen.

Dette er et område der virkeligt kan anbefales til alle der har hang til helt utroligt smuk natur, og som er betaget af skovens magi.

Klik på billedet for at se flere billeder