My Image

Enebær Odde 10.05.2022


Dagens vandring, Enebær Odde 10.05.2022

Dagens vandring,

Egentligt var det ikke meningen jeg skulle vandre i dag, 10.05.2022. Jeg skulle bare ud og rekognoscere lidt i det Fynske landskab.

Jeg ville gerne ud til Enebær Odde hvor jeg ikke har været før. Så jeg satte kursen efter det.

Enebær Odde udgør en slags "forlængelse" af Hasmark Strand, og odden danner sammen med Gabet Lodshuse på Hindsholm siden, den relativt smalle indsejling fra Kattegat til Odense Fjord

Vel ankommet til parkeringspladsen ved Enebær Odde Strand, steg jeg, på trods af et lettere regnvejr, ud af bilen, for ”man skulle jo også lige se lidt, når man nu var der alligevel”
😁

Det blev til en tur hele Enebær Odde rundt. I alt 12,11 km.

I sandaler og i let regnvejr og uden regntøj. Jeg fik en dejlig stor vabel under den ene fod – men så kan jeg vel lære det
😂 😂

Uanset min egen dumhed, så var det en dejlig tur. Her er smukke strande med kig til Fyns Hoved og helt til Samsø.

Jeg startede med en laaang vandring på en tynd tange hvor jeg havde Kattegat på min venstre side og Odense Fjord på min højre. Det er denne tange der forbinder odden med fastlandet, og det er også her der meget let bliver oversvømmet i storm og ved højvande. Men det var hverken storm eller højvande i dag, så lige med undtagelse af regnen, var det meget fredeligt at gå her.

Det er på skilte angivet at man kan gå nord om odden. Men det virker ikke rigtigt, så jeg gik, på trods af skiltningen, syd om, og gik hele vejen rundt.

Da jeg nåede selve odden og dens skov, var noget af det første jeg så et rådyr med et kid. De så desværre mig før jeg så dem, så jeg fik kun moderdyret i linsen da hun var godt kamufleret i skoven igen. Håber hun kan anes på billedet.

Spidsen af odden er markeret i vandet med en lille stentange der lidt ligner den på Skagen
😃

Her er masser af græssende Galloway kvæg på markerne, og her er et flot gammelt fyrtårn placeret lige præcis i indsejlingen til Odense Fjord.

Her er også masser af edderfugle i vandet. Let genkendelige på de lidt knirkende lyde de udsender.

Enebær Odde er et af de meget få steder på Fyn hvor vi har et stort hedelandskab med lyng og enebærbuske – som har givet stedet sit navn. I dette landskab er der også en ret stor bestand af hugorme.
Dem så jeg dog ikke noget til i dag
😄

Smukt landskab og smuk tur – trods alt
😂

Og så lige en lille tilføjelse. Jeg kunne ikke lade være med at køre til Gabet Lodshuse dagen efter 11.05.2022. Her er fyrtårnet på Enebær Odde og et view over selve odden set fra Hindsholm siden
😄Klik på billedet for at se flere billeder