My Image

Nordlangeland 08.06.2022


Dagens vandring, Nordlangeland 08.06.2022

Dagens vandring,

I dag gik turen til Nordlangeland. Helt ud til spidsen af øen.

Her startede jeg turen (markeret med en rød ring på oversigtsbilledet).

Fantastisk udsigt op igennem Storebælt, med broen fjernt i baggrunden. Det var lidt skyet og diset da jeg startede turen, men ret hurtigt brød solen frem over Langeland, temperaturen steg fra 14 til 19 grader og det blev en meget smuk dag. Her gik jeg en tur på stranden mod Frankeklit, og her oplevede jeg et dejligt rigt fugleliv. Edderfugle og sortænder var, sammen med de allestedsnærværende skarv, dominerende på stranden.

Målet i dag var oprindeligt Frankeklint Fyr (markeret på kortet), som er Danmarks mindste fyr, og et fyr der beviser at et fyr ikke nødvendigvis skal befinde sig i toppen af et tårn. Dette fyr, som er fra 1894, er lokaliseret i et lille hus på toppen af den høje klit Frankeklint, og har således den højde der skal til for at fyret kan ses fra havet. Frankeklint Fyr ligger på vest siden af nordspidsen af Langeland og lyser ud over den sydlige del af Storebælt.

Frankeklint er en langstrakt klint med smukke og meget stejle skrænter mod havet, som det forhåbentligt kan fornemmes på billederne fra strandvandringen.

Men her var også meget andet smukt i naturen. Lige nu blomster hybenroserne. Det er smukt, og de dufter faktisk fantastisk dejligt lige nu
🌸. Og de var der både med røde og hvide blomster 😁

Efter turen på stranden gik turen op på Frankeklint til fyret i den lille-bitte bygning
😄. Heroppe, på toppen af klinten er der en formidabel udsigt over Storebælt bl.a med et kig direkte over til Lundeborg på Fyn. Herfra er der også en meget smuk udsigt over hele strandområdet på nordspidsen af Langeland.

Når man nu har besøgt fyret på den nordlige vest side af Langeland, må man jo også lige besøge fyret på den nordlige øst side af Langeland. Derfor gik turen nu til Hou Fyr (som også er markeret på kortet) som er et mere traditionelt fyr placeret på toppen af et tårn.

Nu er vi altså på østsiden af nordspidsen af Langeland og kigger ud over Langelandsbælt. Som det kan fornemmes på billederne, var solen brudt igennem, og udsigten over bæltet var fantastisk. Også herfra kan Storebæltsbroen skimtes i det fjerne
👍.

Det var smukt og betagende. Men jeg var ikke færdig med oplevelserne for i dag
😁

Jeg skulle også lige nyde Mørkholm Skov og Bremlevænge som er et fantastisk smukt skovområde der ligger på Nordlangeland ikke langt fra Lohals.

Her i dette smukke område har jeg forsøgt at fokusere på smukke lysvirkninger i skoven. Håber i nyder det lige så meget som jeg gør
😃

Jeg kan ikke lade være med at blive betaget over naturens luner. Se her, et bøgetræ som er væltet, formentligt i en tidligere storm, men hvor træet ikke har opgivet livet, men i stedet har skudt tre nye bøge stammer op fra den væltede rod. Det er da betagende og fantastisk – ikke?

Et andet bøgetræ er væltet ned i i en sø, men det er ikke mere væltet, end det stadig gror videre på sin nu vandrette position. Er naturen ikke vidunderlig
🥰

Kæmpebregner er mangfoldige her, og det kuperede landskab er i det hele taget meget smukt. Her er også meget flotte eksempler på den skovdriftsform der hedder ”Stævningsskov” som jeg også har omtalt på mine tidligere Langelandsture. Altså skovdrift hvor man fælder træerne uden at ødelægge stubben, således at den skyder nye grene/stammer ud igen. Her et flot eksempel på bøgetræer der er bearbejdet på den måde.

Landskabet er utroligt smukt, og en enkelt ko skal vi også have med i dag. Det er vel dansk
😃

En virkeligt dejlig dag i vores skønne danske natur og ca. 10 km i støvlerne blev det til.

Hvis I ikke allerede har opdaget det, så kan jeg fortælle at jeg kan varmet anbefale alle der har mulighed for at gøre det. Jeg kan ikke forestille mig noget der er mere livgivende
👍Klik på billedet for at se flere billeder