My Image

Svenstrup Strand 13.04.2022


Dagens vandring,Svenstrup Strand 13.04.2022

Dagens vandring,

Dagen er onsdag den 13. april 2022. Udgangspunktet er Svenstup Strand ved Middelfart ligesom det var på den forrige tur. Denne gang gik jeg den anden vej fra Svenstrup Strand. Mod sydvest i retning Assens, i stedet for mod Nordøst retning mod Middelfart som jeg gjorde sidst.

Turen gik til Gamborg Kirke og retur til Svenstrup Strand. En utroligt smuk tur på præcis 10 km, med Lillebælt og dets fjorde, vige, halvøer og små øer lige ved siden af mig hele tiden.

Jeg kommer bare til at tænke på, når jeg går sådan en tur, at vi skal være meget taknemmelige for at vi lever i et smukt og rigt land. Jeg tænker ikke her på rigdom i form af midler og besiddelser, men rigdom i form af frihed, skønhed og en utrolig og fantastisk varieret og unik natur.

Det er det jeg oplever hver gang jeg vandrer i den danske natur. TAK FOR DET
🙏

På turen i dag var der masser af dejligt spirende forår i luften. Buske og træer stod alle helt klar til at springe ud i fuldt flor. Der var masser af grønne, røde og hvide knopper overalt i naturen, og jorden var pyntet med smukke gule og hvide blomster.

Her var kig til Fænø, til Føns halvøen, til Svinø. Her var Gamborg Fjord og Lillebælt tæt på hele tiden. Her var harer, både i fuldt spring over markerne og i rolig furageren på marken. Her var masser af småfugle i sivene langs stranden. Her var rislende bække, og smukt Galloway kvæg på markerne. Her var bakket dansk landskab når det er så kønt at man bliver helt rørt og her var solid dansk muldjord under støvlernes såler
😃. Her var stolte svaner på fjorden, her var milliarder af diamanter i vandet, skabt af sollysets smukke reflekteren i fjorden.

Her var et kig ind i Gamborg Kirke, og her skal I have lidt fakta om Gamborg:
Gamborg var oprindeligt en borg. Vest for Gamborg ligger voldstedet Gamborg i form af to banker, der er adskilt og afgrænset af grave. Voldstedet udgør resterne af borgen, der blev omtalt for først gang i 1286 under navnet Gamleborrig, da den blev pantsat til hertugerne af Sønderjylland. Voldstedet ligger ud til Ellebæk Vig, som afgrænses af fastlandet mod nord og af Svinø mod syd.

Nyd billederne, og tag meget gerne turen selv. Turen går langs med Lillebæltstien hele vejen, og der er masser af bænke og udsigtsbænke undervejs. Det er helt sikkert en tur jeg kan anbefale. Til både store og små.

God fornøjelse
👣 😄Klik på billedet for at se flere billeder