My Image

Almind Sø 19.04.2023


Dagens vandring, Almind Sø 19.04.2023

Dagens vandring,

Det blev to vandringer i dag – på trods af den der irriterende hoste og forkølelse som det meste af Danmark er ramt af lige nu
🤧

Nå – men vi tager dem en ad gangen
😁

Første stop var Almindsø, som er en Silkeborgsøerne.

Almind Sø er en dyb, meget ren sø i den sydvestlige ende af Silkeborg, med afløb ned til Gudenåen gennem Vejlsø. Der er ingen landbrug omkring eller forurenende afløb til søen, så den er en af de reneste større søer i Danmark, og den er en populær badesø med to store badeanstalter, Østre og Vestre, og derudover Degnebadet og Aggerholm Strand.

Som det forhåbentligt kan fornemmes på de første billeder, er her utroligt smukt, og vandet i søen er helt klart og rent.

Turen rundt om søen var på små 5 km, og det smukke solskinsvejr hjalp godt med til at få mange smukke scenarier i linsen i dag.

Som nævnt er der flere badestrand langes med søen, og jeg passerede dem alle.

Se den første her, og nyd også at skovens kroner bagved, har den der let cyklame farvede nuance, som indikerer at foråret er lige om hjørnet
🌾.

En anden tydelig indikator for at foråret står på spring er, at knopperne i bøgetræerne nu er blevet store og saftige – så varer det ikke længe inden bøgen springer ud
🌱

Nyd udsigterne over søen – og også det lille vandløb hvor det ser ud som om vandet er grunset brunt. Det er det ikke – det er brunligt (fordi jorden er okkerholdig) men vandet er helt klart og det præsenterer nogle smukke spejlinger fra skoven.

Den næste badestrand jeg mødte, var en af de store hvor der er anlagt smarte badebroer i halvcirkler ud fra stranden. Samtidigt er hele området på, og omkring, stranden et rekreativt område hvor mange, som det kan anes på billederne, nyder en pause og lidt medbragte lækkerier.

Et kig op langs hele søen, fra denne strand giver et smukt billede – og man kan ane den første strand jeg passerede helt oppe i den anden ende af søen.

Til slut er helt skulpturelt billede at træerne langs søbredden, som nærmest rækker ud efter vandet i søen med deres grene. Det er da smukt.
En virkelig smuk tur – men ikke specielt lang, så vandrestøvlerne mente, at vi godt kunne tage en tur mere
😄

Det gjorde vi så – se næste historie
😀Klik på billedet for at se flere billeder