My Image

Hagenør 19.04.2023


Dagens vandring, Hagenør 19.04.2023

Dagens vandring,

Næste stop var Hagenør syd for Fredericia.

Hagenør er særligt kendt for sit unikke, fredede kystlandskab. Kysten ved Hagenør består af brede klinter, som er formet af tidlig istid og som gemmer på jordlag og aflejringer, som er op til 18 millioner år gamle. Kystlandskabet er derfor fredet og udnævnt til nationalt geologisk interesseområde.

Det første der møder en, når man ankommer til Hagenør, er den mest betagende udsigt over Lillebælt, over mod de to Lillebæltsbroer.

Hagenør er geografisk placeret lige på sejlruten ned gennem Lillebælt, tæt på indsejlingen til Kolding Fjord og lige over for Hindsgavl halvøen og med kig til Gals Klint Campingplads.

Straks jeg kommer ind i skoven, bliver jeg mødt af et tæppe af hvide anemoner,

Jubel og bægerklang – det er da et forårstegn der er til at få øje på
👏 👍

Terrænet i skoven er meget kuperet (jeg havde 131 højdemeter på ca. 4,5 km), og der er et væld af små bække der risler lifligt.

En anden spektakulær ting der er i denne skov, er en skov-urne plads. Her kan man købe en urneplads ved et træ i skoven, og man kan sågar købe alle pladser rund om et givet træ som en familieplads. Et smukt initiativ taget af privatpersoner, som gerne vil støtte op om mennesker der gerne vil stedes til hvile i naturen.

Området er naturmæssigt meget varieret. Her er mose – med masser af spang udlagt- her er strandeng, og er er blandet skov.

Og så er her et historisk minde. Det er Hagenør slotsbanke, hvor der i sin tid stod en kongeborg (Hønborg). Det er denne slotsbanke, som har givet området sit navn. Resterne af slotsbanken ses i landskabet som en relativt stor høj. Det var bl.a. her Christian II opholdt sig, da adelen og Sverige gjorde oprør mod kongen i 1523. Slottet blev ødelagt under Grevernes Fejde (1534-36) og den blev aldrig siden genopført.

Jeg måtter selvfølgeligt bestige slotsbanken, så jeg kunne få de bedst tænkelige billeder ud over Lillebælt
📷

Som nævnt er området stærkt kuperet – men hvad der er endnu bedre er at nogle af træerne allerede er i fuld gang med at springe ud. Det er da bare skønt
😄

En tur ned på stranden blev det også til – her kan man i øvrigt finde både fossiler og flintredskaber fra stenalderen.

Og så man få det sidste – helt rene – skud over mod den gamle Lillebæltsbro.

Flot – ikk’
😁Klik på billedet for at se flere billeder