My Image

Silas, Hindsgavl 27.08.2023


Dagens vandring, SIlas, Hindsgavl 27.08.2023

Dagens vandring,

Turen i dag, 27.08.2023, gik til Hindsgavl skov, sammen med Silas Orbe og et hold på 6 glade amatørfotografer (inkl. undertegnede
😁).

Endnu en gang lærte jeg en masse om fotografering i naturen, og det at finde de gode motiver. Herligt, og en fantastisk lærdom som jeg kan bruge fremadrettet.

Billederne i dag er derfor fokuseret på fototeknik i naturen. Håber det er lykkeds at bruge teknikkerne rigtigt
😁.

De første billeder handler om detaljeskarphed, og at fange mågens udtryk præcist.

Og så har jeg jo en svaghed for at fotografere blomster og anden botanik i skoven, her en hybenrodeblomst, en svamp i skovbunden og en vild hindbær.

Så kommer den smukke skarv der sidder på en pæl og renser fjerdragten.

En fiskehejre sad og slikkede morgensol ved den gamle voldgrav rundt om det det gamle fæstningsværk, og ind fra højre kom en anden fiskehejre svævende og landede i samme område.

Hindsgavl skov er også en dyrehave, så her er masser af rådyr, dådyr og krondyr. Her en flok der furagerer i skoven.

Den flotte røde skovsnegl var også med i dag, og her lykkedes det endda at få et flot ”portrætfoto”
😂

De sorte biller er overalt i skoven, og det er faktisk et imponerende insekt, og samtidigt er det skovens ”skraldemænd”. De æder alt det de andre dyr ikke vil æde.

Det næste spændende dyr vi mødte var denne flotte springfrø der sad og solede sig i skovbunden. Den levede helt op til sit navn, men det lykkedes alligevel at få et par gode skud af den.

Og det var jeg ikke den eneste der gjorde
😁

Kornhjorten, som er den største hjort vi har herhjemme, viste sig også i dag. Her en hind i skoven. Flot stort og majestætisk dyr.

Så kom vi ud til et lille sø/mose område, og her mødte vi hvepse-edderkoppen. Først en han (ikke så stor). Og Silas var nede på maven (igen, igen
😂). Så gik jeg lidt rundt i området og fik et par smukke vækster i linsen, og i mellemtiden havde nogle af de andre fundet en stor flot hvepse-edderkop hun. Her kan vi rigtigt se hvorfor den har det navn den har.

Ude i sivene sad den smukkeste vandnymfe – jeg kan ikke helt artsbestemme den med jeg tror det er en Lille Kobbervandnymfe.

Og så et lidt sjovt billede hvor det ser ud som om en flok dådyr er på vej hen til nogle mennesker der kommer gående ad stien. Det er de dog ikke – de drejer ind i skoven længe inden de møder menneskerne.

Frokostpausen blev hold på en bænk ved Galsklint Camping, og her kom et flot skiv forbi ude i Lillebælt, og det er jo ekstra smukt med klinten ovre på Fredericia siden i baggrunden.

Så mødte vi en lille frø (sikkert en butsnudet frø) i skovbunden. Silas prøvede at guide den lidt med fingrene så den blev lidt mere ”fotogen”, Jeg har lilladt mig at manipulere lidt med det billede, så Silas’ fingre er manipuleret væk
😁 For fuldstændighedens skyld er begge billeder med her.

Den næste der ville lege med os var en Brun Pletvinge sommerfugl der sad på en gren og slikkede solskin, og lige neden under den løb et lille firben rundt i skovbunden. Utroligt så meget liv her er, når bare kan kigger efter
😁

En Skovrandøje sommerfugl fik vi også i linsen.

Ved det næste sø/mosehul fik vi parringen af to Rød vandnymfe i linsen – det er ikke så ofte af det sker
😁 men det skete i dag.

Samme stede sad en pæn stor skruptudse i sivene. Den sad helt stille, og den var skadet men levende. Vi kunne se der var blod i ansigtet på den, så vi gætter på at en hejre eller lignende har haft fat i den, og har tabt den igen.

Til slut, på vej ned mod bilerne igen, mødte vi dette smukke dådyr. Det er lige til Disney tegnefilm
😁

En fantastisk tur, i rigtigt godt selskab og med rigtigt mange gode og spændende oplevelser.


Klik på billedet for at se flere billeder