My Image

Hindsgavl Skov 01.10.2023


Dagens vandring, Hindsgavl Skov 01.10.2023

Dagens vandring,

Det er den 1. oktober. Det er søndag og det er hjortenes brunsttid.
Når nu man bor lige ved siden af en stor dyrehave med masser af dådyr og krondyr, så skulle man da være et skarn hvis man ikke liiiige skulle ned og opleve det.

Turen i dag gik derfor til Hindsgavl Dyrehave og skov, og jeg hørte brundsbrølet – i samme øjeblik jeg steg ud af bilen brølede en af de store hjorte i skoven. Det lød fantastisk, men desværre nåede jeg ikke at optage det.

På videoen kan I se en gruppe af kronhjorte der vogter lidt på hinanden. Der er ingen hinder med i denne gruppe, så der er ingen kampe (hvilket ellers ville have været skønt at få med).

Kronhjorten er nem at kende på sit gren-takkede gevir og selvfølgelig på sin størrelse – det er den største hjort vi har herhjemme. Man kan se, at der er både ældre hjorte og en yngre hjort i gruppen. Den yngre hjort går et lille stykke fra de ældre hvilket er et tydeligt tegn på at vi er i brunsttiden
😁 Her er det den stærkeste hjort der bestemmer, og de der ”opkomlinge” skal overhovedet ikke have lov at parre sig med hinderne.

Det er også tydeligt at se, at den hjort med det største gevir – som sikkert også er den dominerende han – har fået øje på mig, og at han ikke er helt tilfreds med at jeg er der.

Næste sekvens viser en lidt yngre hjort der går alene. Han er helt sikkert på udkig efter en hind at parre sig med, nu her hvor den dominerende han ikke er lige i nærheden. Et flot dyr – det er det
🦌

Han får øje på mig da han passeerer stien hvor jeg står, og han kigger på mig som om han vil sige ”smut du bare med dig, jeg har vigtigere ting at foretage mig”
😁

Skønne oplevelser lige foran mine øjne.

Har I lyst til mere, så kig også billederne her nedenunder dette opslag. De er fra samme tur. Når man nu er i Skoven kan man jo lige så godt tage en lille 5 km tur – hvilket var meget godt timet, for det begyndte at regne lige præcis da jeg satte mig i bilen igen for at køre hjem.

De første par billeder er dådyr hjortene på engen. Her ånder alt stadig fred og ro – de er ikke gået i brunst endnu. Dådyr hjortene er nemme at kende på deres blad-takkede gevir, og deres mindre størrelse end kronhjortene.

Lige et ekstra kig på de flotte krondyr i skoven, og så en tur rundt i de smukke omgivelser. Her er skønne idylliske små-søer, her er slotsbanken (hvor kongen lod bygge en borg der blev ødelagt under svenskekrigene) og hvor banken stadig står tilbage, her er smukke vandløb i landskabet. Her er også et fantastisk kig ud over Lillebælt hvor der i dag var rigtigt mange sejlbåde på vandet.

Og når man så får en smuk fiskehejre, der sidder og hviler på en pæl, med i linsen, så er dagen næsten fuldkommen.

Som nævnt bor jeg tæt på Hindsgavl Dyrehave og skov, og jeg har gået meget her, men hver eneste gang jeg kommer her, oplever jeg noget nyt, opdager nye veje at gå og nye steder at udforske. Det er da fantastisk.

I skulle prøve det
😀

Klik på billedet for at se flere billeder