My Image

Troldhedestien 23.10.2023


Dagens vandring, Troldhedestien 23.10.2023

Dagens vandring,

Dagen er mandag den 23.10.2023, og turen i dag gik til Troldhedestien ved Kolding.

Troldhedestien er en 14 km lang sti der starter i Kolding, og slutter i Ferup. Stien er anlagt ved Troldhedebanen som er en gammel privat jernbane, den længste private i øvrigt, som var i drift fra 1917 til 1968.

Det er et meget smukt område at vandre i, og som det kan ses på det første billede så er der mange gode natur stemninger at fange på sådan en solskinsformiddag som det var i dag
😄

Her er smukke lysvirkninger fra solen der titter ned gennem skovens træer, her er katten der er ude at nyde en formiddagstur på engen, og her er utroligt smukke udsigter over de bakkede landskaber.

At der er ved at blive efterår, får jeg også gode tegn på undervejs. Her er f.eks smukt Galloway kvæg på bakkerne som er ved at anlægge vinterpels, og her er smukke røde farver i det imponerende landskab.

Frejdige får, som også er i vinteruld nu, gumlede også lystigt på græsset på markerne her
😄

Jeg passerede mange smukke vandløb, og jeg gjorde et lille holdt ved Bramdrupdam Dam (det er sikkert dammen der oprindeligt har givet byen Bramdrupdam sit navn). For nogle år siden var dammen tørret ud, men den er heldigvis blevet retableret og fremstår nu, som et smukt og skønt rekreativt naturområde.

Videre gik turen op langs Kolding golfbaner, og på den anden side en større sø, hvor familien Svane havde smukke og flittige medlemmer boende
ðŸĶĒ
Vi kan se på billederne at der bliver nydt godt af forrådskammeret i søen – både med lukket og med åbent næb
😄.

I dag tog jeg kun ca. halvdelen af stien – næste gang tager den anden halvdel som helt sikkert også byder på spændende oplevelser.

Efter turen i dag, kunne jeg ikke lade være med at køre en tur ud til Gl. Åbo, hvorfra jeg ved at man kan se den anden side af Fænø fra stranden ved campingpladsen. Det kunne man også – og det var smukt
😁. Når jeg siger ”den anden side” så er det fordi at vi jo ser Fænø fra Middelfartsiden hele tiden, fordi vi bor tæt på og tit kører til de gode udsigtspunkter her. Derfor var det lidt sjovt at se Fænø fra Jyllandssiden.

Som et lille kuriosum, skal I lige have med, at i august måned skete det i ser på videoen her, lige præcis ud for der hvor jeg tog billedet af Fænø.

Pukkelhval i Lillebælt ved Gl. Åbo.

Det er da spændende. Man får helt lyst til at prøve Gl. Åbo Campingplads en gang
😁

Herlig tur og herlig dag.Klik på billedet for at se flere billeder