My Image

Håre Mose 27.03.2024


Dagens vandring, Håre Mose 27.03.2024

Dagens vandring,

I dag. onsdag den 27. marts 2024, gik turen til Håre Mose, som er beliggende ved Brænde Å, og -Ådal, på Vestfyn.

Det er et skønt naturområde, som jeg tidligere har rekognosceret lidt i. Ligeledes har jeg mange gange gået i, og skrevet om, Brænde Ådal.

Det første der rammer mig da jeg starter på min vandring er, at der er store og saftige knopper på træernes grene.
Jubel og Bægerklang – foråret er lige om hjørnet
๐Ÿ† ๐Ÿฅ‚.

Naturen lyver aldrig
๐ŸŒฑ

Det er også sjovt at se hvor klog naturen er. Den lader nemlig de unge træer i skovbunden springe ud først, således at de når at få noget lys at leve af, inden de store gamle træer lukker af for det meste af lyset ovenfra når de springer ud.

Området her er meget kuperet og er skabt i den sidste istid af aflejret materiale fra gletchere der kom fra området omkring Vissenbjerg, som er det højest beliggende sted på Fyn. Her har også tidligere været grusgrave i området, men de er nu nedlagte og har efterladt smukke søer med masser af liv og smukt sundt miljø.

Det næste billede ligner mest lidt skidt på kameraets linse
๐Ÿ˜.
Men det er det ikke.

Hvis man kigger rigtigt efter, er der en lille gul prik sådan ca. midt i billedet. Det er den jeg forsøgte at fange i linsen, og på det efterfølgende billede kan I se en forstørrelse af det foregående. Det er citronsommerfuglen der allerede nu er i gang. Herligt, og endnu et sikkert tegn på forår
๐Ÿ˜.

Der er et rigt dyreliv i området, Ikke mindst fasaner er her mange af. Her er en flot og stolt kok.

Jeg havde besluttet, at jeg i dag ville give mig tid til at finde et godt sted ved kanten af mosen/søen at sidde, og så ville jeg give mig god tid til at nyde naturen folde sig ud lige foran mine øjne.

Det allerførste der skete efter jeg havde fundet stedet og sat mig var, at en rovfugl, sikkert en musvåge, kredsede over søen, og stedet hvor jeg sad. Smukt
๐Ÿ˜€.

Efter kort tid begyndte livet i søen at udfolde sig. Her er andefamilien på tur på den anden side af søen.

Det næste billede er det mine øjne så derfra hvor jeg sad. Det var ubeskriveligt smukt, og lige her fik jeg fornemmelsen af at naturen tog mig ind og kyssede mig på kinden (undskyld for at der kommer lidt romantik med i historien
๐Ÿ˜€). Det var sjælsberoligende, betagende og virkeligt en smuk fornemmelse.

Livet i søen var også meget betagende. Se her blishønen der holder skarpt øje med hvad bunden i søen byder på, og – vupti – så dykker den, og kommer et øjeblik efter op igen med vandet dryppende fra næbbet. Det er sådan noget jeg aldrig bliver træt af at kigge på
๐Ÿ˜.

Familien And har fundet det helt perfekte sted at foretage deres eftermiddags toilette, og et andet sted i søen sejler en smuk grågås stolt forbi. Det er da smukt.

Men som sagt – fasaner er der mange af her, og jeg vil slutte denne lille historie med endnu en flot kok der furagerer på stien.

Jeg kan varmt anbefale alle der kan lide natur, at tage en tur til Håre Mose
๐Ÿ˜.Klik på billedet for at se flere billeder