My Image

Hindsgavl 20.04.2024


Dagens vandring, Hindsgavl 20.04.2024

Dagens vandring,

Hindsgavl slot, slotshaven, dyrehaven, engene og skovene der omkring, er absolut naturskønne områder.

Det er de også i dag, lørdag en 20.04.2024, på trods af at man næsten føler sig hensat i en forlystelsespark
😁.

Det vrimler med mennesker overalt – prustende kondiløbere, racende mountainbikere, højtråbende voksne og børn - og så en håndfuld håbefulde vandrere med kamera, som bare håber at få noget dejlig natur i linsen (jeg var, i al beskedenhed, en af dem
😁).

Men det skulle vise sig, at naturen var meget gavmild over for i hvert fald en enkelt håbefuld i dag. På trods af alt
😁 😁.

Hjortene i dyrehaven er vant til mennesker og al den ståhej vi kan lave, så denne unge kronhjort vendte bare rumpen til og fortsatte uforstyrret sin søgen efter føde i skovbunden
😁

Sorte egern er meget smukke og meget hurtige. Her er et par der drøner op og ned ad en træstamme, men til slut ”besluttede” den ene af dem alligevel at stille pænt op til et ægte portrætfoto. Tak egern
🐿.

På en del at træerne i skoven er opsat redekasser til de små fugle, og her får vi beviset på at de faktisk benytter redekasserne. Musvitten her har meget travlt og den suser ind og ud af kassen hele tiden. Et dejligt syn
😁.

Nu var jeg nået til Slotsbanken, og her på den våde eng i residerede et par flotte gravænder med de smukke røde næb. Men de var ikke de eneste beboere her. Fiskehejren var her også. Den kom og landede på engen, og gik straks ned mod den nærliggende lille sø, hvor den begyndte at …. fiske! Man fristes næsten til at udbryde: ”Hvad pokker skulle en fiskehejre ellers lave”
😂.

Herfra gik turen langs med kysten, og da der landende en ung skarv på en af bundgarnspælene, måtte jeg lige have den med i linsen.

At der var meget gang i alting her i dag understreges blot af, at der også var gang i den ude på vandet. Her viser jeg bare lidt af det: En turbåd, en båd med lystfiskere og en sejlbåd der er tidligt i gang med sæsonen.

Når man går i skoven så er er der to fugle der altid er mangfoldigt til stede. Det er krager og solsorte. Kragen er stærk, og solsorten er smuk, hvilket billederne her også viser med al tydelighed.

Men her er mange andre fugle her også, Her er f. eks en lille blåmejse i et hegn inde på engen. En virkelig elegant lille spurvefugl.

Ude på engen græsser alle dyrehavens hjorte. Her en ung kronhjort og en dåhjort. Det er ikke så tit man ser at kronhjortene og dåhjortene græsser sammen, men det gjorde disse to ”drenge” altså i dag
😁.

OG SÅ KOMMER MIT HELT STORE GENNEMBRUD
🏆.

Jeg har i meget lang tid gået mange kilometer i skovene her, med det formål at få sortspætten i linsen. Indtil i dag uden held.

Men i dag lykkedes det
😁.

Først skulle vi lige lege lidt gemmeleg, Men så fløj den smukke spætte ned på jorden, hvor kiggede direkte på mig, som om den ville sige: ” Det er OK et du tager billeder af mig, makker. Bare jeg får lov at furagere i min myretue her”.

Og det gjorde jeg så
📷. Og det gjorde den også 🐜 😁.

Det var en skøn, skøn afslutning på dagens vandring, og når skoven samtidigt grønnes hastigt, så kan man ikke andet end blive i godt humør.
Klik på billedet for at se flere billeder