My Image

Sollerup Skov 03.06.2021


Dagens vandring, Sollerup Skov 03.06.2021

Dagens vandring,

Hvis man da bare kunne fotografere dufte ….
😀

Efter en nat hvor regnen bare har buldret ned, og så i dag hvor solen har skinnet lystigt og det har været 23 grader så er der to ting der rammer en med stor kraft når man går ind i skoven.

Det første er duften. En helt vidunderlig duft af friskhed, liv og vækst byder en velkommen på en måde der ikke kan misforstås. Det er en utroligt dejlig oplevelse.
Det andet er, at i dette scenarie kan man næsten se, at alt det grønne gror i et meget hastigt tempo – både i skovbunden og i træer og buske. Og at det er grønt, grønt, grønt. Det er fantastisk.

I dag gik turen (igen. Igen) til Sollerup skov, som er en af mine (efterhånden mange) favoritter
🙄

Billederne i dag fokuserer på det grønne, på liv, på vækst, på SOMMER
🌞🌞

Med det sagt, så havde jeg jo også et lille håb i maven om, at dagen i dag var dagen hvor jeg fik havørnen i linsen ved Arreskov Sø
😁

Det fik jeg desværre ikke, men det gjorde ikke nydelsen ved dagens tur mindre.

Jeg fyldes med glæde, når jeg går og kigger ud over en eng der bare er sommergrøn så det skærer i øjnene, og når der så samtidigt er vand i små søer og vandhuller overalt gør det bare glæden, og frodigheden endnu større.

Køerne har en fest på de græsfyldte enge. Der bliver ædt græs til alle 4 maver
🐂 😄

Mærk duften af blomstrende syrenhegn i naturen – der er næsten ikke noget bedre
👍

Og så er der jo Arreskov Sø – den største sø på Fyn, med Arreskov Slot i baggrunden. Omgivelserne omkring søen er også specielle. Det er her Odense Å udspringer, og det bærer jordbund og omgivelser naturligt præg af. Det er bare smukt.

Det er også her, på disse enge at den lidt sjældne orkidéart Maj-gøgeurt findes i ret stort omfang. Den er en smuk blomst
🎋

Mange små søer og vandhuller danner basis for meget liv her, og her findes også mægtige solitære egetræer på engene.

Mit frokosthvil holdt jeg på en træstamme sammen med en flot sorthovedet kardinalbille, der er let genkendelig på de knaldrøde vinger. Herligt selskab
😄

Her kunne jeg også fange Aurora hanner (sommerfugle med orange vingespidser) i linsen mens kardinalen og jeg sad helt stille og holdt hvil
😂😂

Videre gik turen igennem skoven, og her stødte jeg på et vandløb, som ifølge Google Maps burde være Odense Å.

Men jeg er desværre nødt til at sige, at her har Google Maps være upræcise. For vandløbet løber imod Arresø, og Odense Å løber jo den anden vej, idet den udspringer i Arresø og løber ud i Odense Fjord ved Munkebo.

Så vandløbet jeg gik langs med er ikke Odense Å, men det er Rislebækken som kommer fra Svanninge Bjerge og løber ud i Arresø.

Men det gjorde nu ikke scenarierne, synet og nydelsen mindre. Vandløb i naturen kan noget særligt. Det er smukt, og det er idyllisk.

En pragtfuld tur på knap 8 dejlige naturkilometer. Hvos nogen af jer en dag vil med på sådan en tur, så giv mig et praj – jeg er så klar
😁Klik på billedet for at se flere billeder